null Beeld

Leuk voor de paasbrunch: salade met eetbare bloemen

Een eitje, boterlammetje en verse sapjes misstaan niet op de brunchtafel. Wil je echt uitpakken? Maak dan eens een frisse salade met eetbare bloemen. Dat is pas een kleurrijk gerecht!

Vera Klandermans

Libelle Daily maakte de salade zonder vis. Het resultaat? Een fijne en vooral vrolijke salade. Dat staat mooi op de paastafel!

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • eetbare bloemen zoals violen of een bakje BloomBites® Majesteitelijke Mix
  • 1 zakje rucola of andere knapperige salade
  • ½ kropje ijsbergsla
  • 1 bakje kleine tomaatjes, gehalveerd
  • balsamicoazijn
  • 1 potje zwarte olijfjes op olie
  • olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 100 g gerookte zalm

Zo maak je het

Hak voor de dressing de peterselie fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Was de sla en droog in een droge, schone theedoek. Leg de sla in het midden van de schaal op een mooie berg. Maak de sla op met tomaatjes, olijven, de garnalen en de in reepjes gesneden gerookte zalm. Leg de gesneden mozzarella aan de kant tegen de salade. Sprenkel er olijfolie en baslamicoazijn overheen en versier de salade met de bloemen.

null Beeld
null Beeld

Recept en beeld: Bloombites

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden