PREMIUMLekker veel lezen

Libelle geeft 225 boeken weg

null Beeld Getty Images, Rawpixel
Beeld Getty Images, Rawpixel

Het ultieme vakantiegevoel? Helemaal opgaan in een heerlijk boek. Van thriller tot feelgood,
van kook- tot kinderboek: wij geven er 225 weg! Kans maken? Scrol naar beneden en vul het
winformulier onderaan de pagina in.

Maartje FleurGetty Images, Rawpixel
null Beeld
 1. Duister geheim
  Lottes man Emil pleegde zelfmoord tijdens het wandelen van de Camino. Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet was wie hij beweerde te zijn. De Camino, Anya Niewierra € 20,99 (Luitingh-Sijthoff)
 2. Dreigend
  Na een relatiebreuk staan Lisa en haar dochtertje op straat. Noodgedwongen accepteert ze een baan als inwonende nanny. Gelukkig is Bo, het meisje voor wie ze moet zorgen, een schatje. Toch bekruipt haar al snel een vreemd gevoel. Is die extreme bezorgdheid van Bo’s moeder wel normaal? En waarom wordt het meisje elke nacht gillend wakker? De perfecte engel, Eva Nagelkerke € 17,99 (HarperCollins)
 3. Master-plan
  De nieuwe dood is het derde deel met Faye van Laar in de hoofdrol. Faye is borderliner en verblijft in een psychiatrische inrichting. Als ze betrokken raakt bij het werk van professor Max Harris, gelooft ze dat hij een geniaal plan heeft om de mensheid te redden. Maar is hij wel te vertrouwen? De nieuwe dood, Corine Hartman € 20,99 (Cargo)
 4. Zoektocht
  Tien jaar geleden verdween Ella Drukker, maar op verjaardagen en feestdagen stuurt ze nog altijd een kaartje naar haar ouders. Als de kaartjes niet meer komen, vragen haar ouders of Chantal Zwart, privédetective en oud-klasgenote, haar wil zoeken. Zij komt er al snel achter dat iemand al haar bewegingen volgt. De vermissing,
  Michael Berg € 22,99 (The House of Books)
null Beeld
 1. Bijzondere club
  Australië, 1982. Theresa neemt zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt daar al haar hele leven. De 25-jarige Leanne gaat er na haar werk naar het strand en Elaine probeert er haar kater weg te zwemmen. Ze ontmoeten elkaar bij toeval en vormen een zwemclub die hun levens zal veranderen. De zwemclub van Shelly Bay, Sophie Green € 20,- (De Fontein)
 2. Nieuwe start
  Na jaren zien veertigers Linda, Ellen en Judith elkaar weer terug en ontdekken dat ze alle drie vastzitten in een slecht huwelijk. Na een avond vol drank besluiten ze een nieuw leven in Spanje te beginnen. Ze komen terecht in Nueva Vida, een klein dorp vol grote kansen. Eerste deel van een heerlijke serie vol herkenbare personages, humor, liefde en veel Spaanse zon. Onder de Spaanse zon, Anna Thomas € 17,50 (Luitingh Sijthoff)
 3. Explosief
  Al hun leven lang zijn vier vrouwen vriendinnen. Zoals elk jaar komen ze een weekend samen in Sylvies strandhuis. Alleen dit keer niet om te feesten, maar om het op te ruimen voor de verkoop omdat de evenwichtige Sylvie is overleden. Alle frustraties en pijn uit het verleden komen naar boven. Spat de vriendschap voorgoed uiteen? Het weekend, Charlotte Wood € 21,99 (Ambo|Anthos)
 4. Vriend Vos
  Er gaan weken voorbij dat biologe Catherine Raven niemand ziet in haar huisje midden in de wildernis van Montana. Maar elke middag om kwart over vier komt Vos langs en dan leest ze hem voor. Vos is een goede luisteraar. En hij heeft haar ook wat te vertellen. Vos & ik, Catherine Raven € 24,99 (Atlas Contact)
null Beeld
 1. Verse mama’s
  Voor het moederschap bestaat geen opleiding of examen. Je leert het door in het diepe te springen. Hoe je je baby moet verzorgen, daarover is genoeg te vinden. Maar hoe blijf je als moeder zelf op de been? En hoe zorg je ervoor dat je vriendschappen niet verwateren, je op je werk blijft functioneren en je relatie oké blijft? Leuk boek over dat slopende eerste jaar. Ik denk dat ik het wel kan, Franke van Hoeven € 20,99 (Spectrum)
 2. 40-plus
  Als je eenmaal de dertig bent gepasseerd, dan weet je wel hoe dat moet, vrouw-zijn. Helaas: juist dan doemen er allerlei nieuwe levensvragen op. Waar komen toch al die spullen in de keukenla vandaan? Hoe kan het dat seks opeens saai is? Waarom heeft wijn zich tegen je gekeerd? En mogen feministen botox? More than a woman,
  een ode aan de overvraagde veertigplusvrouw, Caitlin Moran € 21,99 (Nijgh & Van Ditmar)
 3. Old ladies
  In onze samenleving is jong in en oud uit. Tijdens de coronapandemie werden de oudjes bestempeld als kwetsbaar en knuffelhongerig, een woud van treurwilgen dat je moet beschermen tegen uitsterven. In Vrolijk verval relativeert Hedy d’Ancona het zieligheidsstempel en bekritiseert ze de zachte uitsluiting. Vrolijk verval, Hedy d’Ancona € 12,50 (Nijgh & Van Ditmar)
null Beeld
 1. Pestkop
  Merles oma heeft haar prachtige huis in Cornwall verkocht aan een handige oplichter. Merle besluit haar hippie-oma in Cornwall bij te staan en maakt kennis met de koper: James Miller, een pestkop die vroeger kwallen in haar badpak stopte. Dan blijkt hij ook nog eens de kleinzoon te zijn van oma’s nieuwe liefde. Beter laat dan nooit, Charlotte de Monchy € 15,99 (Boekerij)
 2. Schijn bedriegt
  Johnny en zijn broers Ed en Liam en hun gezinnen brengen verjaardagen, jubileumfeestjes en weekendjes samen door. Ze zijn de perfecte familie, maar onder de oppervlakte broeien problemen. Sommigen kunnen elkaar niet uitstaan, anderen vinden elkaar net iets te leuk. Later als ik groot ben, Marian Keyes € 20,99 (Boekerij)
 3. Oude romance
  Op het schitterende landgoed Rosaville woont historica Laura met haar dementerende oma. Als oma vertelt over een onbeantwoorde liefde en het koetshuis, duikt Laura in de geschiedenis van het landgoed. Ze ontdekt wat zich in het koetshuis heeft afgespeeld en wordt zelf ook verliefd op Tom, uit haar oma’s verhaal.
  Het koetshuis- Landgoed Rosaville, Karin Quint € 17,50 (Luitingh Sijthoff)
null Beeld
null Beeld
 1. Tussen de wijngaarden
  De hippe influencer Helena reist door Veneto, de prosecco-regio van Italië. Zo ontmoet ze wijnboer Alberico Brunatoni, gehaat om zijn onbuigzame karakter en benijd om zijn goed verkopende prosecco. Hij wordt woedend als Helena vraagt naar zijn controversiële manier van wijn oogsten. Of speelt er ook iets anders tussen hen?
  De prosecco dagboeken, Ruud van Gessel € 19,99 (De Kring)
 2. Op zoek naar vader
  Backpacken naar Azië is niets voor de 28-jarige Caroline. Toch bevindt ze zich nu in Bangkok, alleen, met een backpack en een stapeltje vergeelde brieven. Durft ze op zoek te gaan naar de vader die haar de brieven stuurde? Ze reist dwars door Azië en vindt er meer dan ze had verwacht. Waar ik liever niet kom, Liselotte Idema € 22,50 (Vrijdag)
 3. Moeder en zoon
  Het zit de twaalfjarige Norman niet mee. Hij heeft ernstige psoriasis en geen idee wie zijn vader is. Na de dood van zijn beste vriend raakt hij zo gedeprimeerd dat zijn moeder zich zorgen maakt. Om hem op te vrolijken, organiseert ze een roadtrip naar een standupfestival. En misschien komen ze er onderweg ook nog achter wie zijn vader is. De goede grap van Norman Foreman, Julietta Henderson € 20,- (De Fontein)
 4. Waarnaartoe?
  Als het vliegtuig waarin Dawn zit naar beneden stort, realiseert ze zich dat ze niet aan haar man of dochter denkt, maar aan een Egyptische archeoloog die ze vijftien jaar geleden voor het laatst zag. Ze overleeft de ramp. Gaat ze op de oude weg verder of slaat ze een nieuw pad in? Een tweede pad, Jodi Picoult € 22,99 (The House of Books)
null Beeld
 1. Desillusie
  Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal en haar vader wil haar niet meer zien. Ze vlucht naar Parijs, waar ze een baan krijgt bij een groot mode-imperium. Maar succes vraagt om offers. Eerste deel van een trilogie. Sophia’s hoop,
  Corina Bomann € 20,99 (Boekerij)
 2. Een beetje hulp
  Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet op zich zitten. De theewinkel vol geluk, Manuela Inusa € 16,99 (Boekerij)
 3. Familiehotel
  Al haar hele leven woont Aria op Jewel Island waar ze haar vader helpt met het runnen van het familiehotel. Als hij sterft, is ze gedwongen het te verkopen. Het lijkt een geschenk uit de hemel als die zomer de investeerder Noah op Jewel Island verblijft, tot hij een geheim blijkt te hebben dat haar hele leven op z’n kop zet.
  Het familiehotel van Sapphire Bay, Holly Martin €15,- (Z&K)
null Beeld
 1. Halfzussen
  Met haar twee zonen woont Sophie in Londen. Op een dag bellen Rowan en Thea bij haar aan en vertellen dat haar onlangs overleden man Hugh een geheim tweede leven had. Hij had een vrouw, die lang geleden overleed, en twee dochters, en dat zijn zij. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en móeten de drie vrouwen wel met elkaar overweg. Dubbelleven, Judith Lennox € 21,99 (Boekerij)
 2. Oude vriend
  Engeland, 1949. Charlotte is gelukkig getrouwd en geniet van haar leven op het platteland, Aan het begin van de oorlog vluchtte ze als dertienjarig meisje met een kindertransport uit Duitsland. Dan duikt een vriend uit het verleden op in haar nieuwe wereld. Toen was hij haar beschermer, nu dreigt hij haar leven te laten ontsporen.
  Een nieuw leven, Diney Costeloe € 20,- (De Fontein)
 3. Na de oorlog
  Jakob en Emmanuelle overleven een concentratiekamp en beginnen een nieuw leven aan de Lower East Side in New York. Door talent, geloof en hard werken heeft Jakob veel geld verdiend. Hun zoon Max studeert aan Harvard en is bevriend met de rijkste families ter wereld. Langzamerhand komt hij erachter wat zijn ouders hebben meegemaakt. In het voetspoor van zijn vader, Danielle Steel € 20,99 (Luitingh Sijthoff)
 4. Boek met codes
  In Berlijn wordt een boek gevonden met een soort code. Alleen Eva Traube Abrams weet de betekenis. In de oorlog hielp ze Joodse kinderen ontkomen aan de nazi’s en daarvoor hadden zij een nieuwe naam nodig. Hun echte naam werd gecodeerd en verborgen in ‘het boek van verloren namen’. Lukt het Eva om terug te keren naar die traumatische tijd en de waarheid te onthullen? Het boek van verloren namen, Kristin Harmel € 19,99 (Boekerij)
null Beeld
 1. Ras-optimist
  De twaalfjarige Khosrou is met zijn moeder naar Amerika gevlucht. Zijn moeder, die dokter was in Iran, combineert verschillende baantjes om rond te komen en zijn klasgenoten gooien paperclips in zijn nek. In de klas van Mrs. Miller ontpopt Khosrou zich als een begenadigd verteller over alles wat hij heeft meegemaakt.
  Alles wat verdrietig is, is onwaar, Daniel Nayeri € 24,50 (De Geus)
 2. Vechten voor vrijheid
  De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt begin jaren vijftig aan een gedwongen huwelijk en komt terecht in Jaipur. Daar weet ze zich staande te houden als hennakunstenaar voor rijke vrouwen. Ze vertellen haar al hun geheimen tijdens het schilderen. Op een dag staat haar zusje voor haar neus en moet ze vechten om haar vrijheid te behouden. De hennakunstenares, Alka Joshi € 20,99 (Cargo)
 3. Vluchteling
  Op Cyprus werkt Nisha als huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via de telefoon. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan. Zangvogels,
  Christy Lefteri € 21,99 (Mozaïek)
null Beeld
 1. 4+
  Schitterend prentenboek over een jongetje dat zich op school buitengesloten voelt omdat hij stottert. Zijn vader neemt hem na schooltijd mee naar de rivier en laat hem zien dat zijn woorden zijn als het stromen van het water. Het helpt de jongen op een andere manier naar zichzelf te kijken en zichzelf te accepteren. Ik praat als een rivier, Jordan Scott en Sydney Smith € 17,99 (Querido)
 2. 6+
  Puck woont samen met haar vader, chef Maro, boven zijn restaurant. Ze wil niets liever dan hem helpen, maar hij vindt haar nog te jong. Als Puck op een avond dit verdriet deelt met haar kat, komt de eerste van zeven Smaakspoken op bezoek en leert hen alles over smaak. Smaakspoken, Daan Faber & José Luis García Lechner € 15,99 (Volt)
 3. 8+
  Roderik is de page van heer Lionel, maar het schiet niet erg op met zijn riddertraining. In plaats van zwaardvechten doet hij stomme klusjes. Alles verandert als er een belangrijke gast naar het kasteel komt die een visioen heeft: hij moet de gestolen vingers van de heilige Stefanus terughalen. En Roderik moet mee als twaalfde ridder... Hoe ik per ongeluk ridder werd, Tim Collins € 14,99 (Ploegsma)
 4. 10+
  Josie verhuist samen met haar moeder en zusje Anna naar haar oma, die aan de rand van een bos woont. Oma Jeannie houdt er aparte regels op na: sluit de ramen als het donker is, geen poppen in huis en ga nooit, maar dan ook echt nooit, naar het huis in het bos. Maar wat als daar nu net je beste vriendin blijkt te wonen?
  Het poppenhuis, K.R. Alexander € 14,99 (Kluitman)
 5. 13+
  Een pageturner over eerste liefde, de eerste keer en een eerste gebroken hart. Claude en haar moeder brengen de zomer door op een klein, afgelegen eiland voor de kust van Georgia. Het wemelt er van de insecten, wilde zwijnen en alligators. Er is geen bereik en Claude kent er niemand. Vreselijk... tot ze Jeremiah Crew ontmoet. Een mysterieuze, knappe jongen. Ademloos, Jennifer Niven € 21,99 (Moon)
null Beeld
 1. De wereld van film
  In de zomer van 1977 gaat de naïeve Calista op wereldreis. Ze komt terecht op een Grieks eiland waar de wereldberoemde regisseur Billy Wilder aan het werk is. Terwijl Calista geniet van dit avontuur, realiseert Wilder zich dat zijn carrière zo goed als voorbij is. Als ze hem naar München volgt voor nieuwe filmopnamen, ontdekt ze zijn duistere familiegeschiedenis. Meneer Wilder en ik, Jonathan Coe € 22,99 (De Bezige Bij)
 2. Topvakantie
  In de jaren dertig reist het gezin Stevens steeds naar dezelfde vakantiebestemming: de badplaats Bognor Regis, honderd kilometer van huis. Daar beleeft de dochter haar eerste liefde, probeert de vader zich op te laden voor de sleur die hem de komende vijftig weken wacht en doet de moeder braaf alsof ook zij geniet van deze jaarlijkse uitspatting. Twee weken weg, R.C. Sherriff € 22,99 (Atlas Contact)
 3. Jonge zwarte vrouw
  We volgen enkele dagen in het leven van een jonge zwarte vrouw. De ongemakkelijke kantoordynamiek in de investeringsbank waar ze werkt. De treinrit naar de familie van haar witte vriend. Ontmoetingen waarin haar altijd weer wordt uitgelegd wat haar plek is in de wereld. En steeds hoort ze de stem van haar dokter die vraagt om te vechten voor haar leven. Bijeen, Natasha Brown € 15,- (De Geus)
 4. Heftig familieverhaal
  Het vervolg op Mijn vaders hand. Niet lang nadat Bart Chabot het ouderlijk huis heeft verlaten om in Leiden Nederlands te gaan studeren, leert hij Herman Brood, Jules Deelder en Martin Bril kennen. Dat vader en moeder Chabot die periode in Vancouver wonen, blijkt toch net niet ver genoeg om nieuwe confrontaties met hun zoon te voorkomen. Hartritme, Bart Chabot € 24,99 (De Bezige Bij)
null Beeld
 1. Beiroet
  Merijn Tol brengt veel tijd door in Beiroet. Met verhalen, foto’s en recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes. Beiroet, Merijn Tol € 25,- (Nijgh Cuisine)
 2. Vegan queen
  Dat vegan koken heel lekker, gezond, eenvoudig én betaalbaar kan zijn, bewijst Merel Wildschut al zo’n tien jaar op het succesvolle blog De Groene Meisjes. Een boek vol plantaardig, diervriendelijk eten dat snel op tafel staat en waarvoor de voedzame ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Vegan voor iedereen, Merel Wildschut € 22,99 (Fontaine)
 3. Op reis
  Zet elke avond een bijzonder gerecht op tafel, van een Mexicaanse burrito bowl of Amerikaanse cheeseburger tot een Spaanse paella of een heerlijke Indiase tikka masala. Makkelijk te maken, snel op tafel, heel gevarieerd en met ingrediënten uit de supermarkt. Lekker & Simpel Op reis, Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie € 21,99 (Bertram + de Leeuw Uitgevers)
 4. Tijd besparen
  In Time to eat (bekend van Netflix) laat het Britse tv-icoon Nadiya Hussain ons kennismaken met de lekkerste én snelste recepten. Dit kookboek is voor iedereen die het te druk heeft om lang in de keuken te staan, maar wél gezond en smakelijk wil eten zonder al te veel stress in de keuken. Time to eat, Nadiya Hussain € 27,50
  (Luitingh Sijthoff)
null Beeld
 1. Eliteteam
  Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van ‘De rode koningin’, een eliteteam dat in het diepste geheim misdaden oploste. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken. Als de zoon van een invloedrijke bankdirecteur is vermoord, wil ze niet helpen. Als zij de enige blijkt te zijn die het moorden kan stoppen, moet ze wel. De rode koningin, Juan Gómez-Jurado € 20,99 (Boekerij)
 2. Dode buurman
  Stel, je woont met je perfecte partner in het perfecte huis in Londen en hebt gezellige buren. Maar dan verdwijnt de buurman en de politie vermoedt dat jij iets met de verdwijning te maken hebt. Je bent geschokt. Jullie zijn vrienden! Nee, wat er ook is gebeurd, jij bent onschuldig. Totaal onschuldig. Nieuwe vrienden, Louise Candlish € 21,99 (Volt)
 3. Gruwelijke kunst
  Een seriemoordenaar heeft de bizarre passie om de grootste kunstwerken van de wereld te imiteren met de lichamen van zijn slachtoffers. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn team bewandelen een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op het gevaarlijke en intelligente monster. Mimic, Daniel Cole € 21,99 (Luitingh Sijthof)
 4. Nieuwe cliënt
  Meer dan twintig jaar geleden hebben Leigh en haar zus Callie iets vreselijks gedaan. Leigh is inmiddels advocate en heeft de gebeurtenis verdrongen. Als ze een nieuwe cliënt aanneemt, krijgt ze de schrik van haar leven. Deze man weet wat er destijds is gebeurd. En als Leigh en Callie hem niet tegenhouden, zal hij hun levens verwoesten.
  Valse getuige, Karen Slaughter € 22,99 (HarperCollins)

WINFORMULIER

Vul onderstaand winformulier in om kans te maken op een van de 225 boeken! Vermeld in het opmerkingenveld welk boek je wilt winnen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden