null Beeld

Libelle Legt Uit: helpt extra vitamine C tegen het coronavirus?

Om je zo goed en kwaad als het gaat te wapenen tegen het heersende coronavirus, probeer je waarschijnlijk op allerlei manieren je weerstand hoog te houden. Het bijslikken van extra vitamine C kan een manier zijn, maar is dat eigenlijk wel werkzaam? 

Libelle legt het je uit.

Genezing

Er gaan geruchten rond dat extra vitamine C tot je nemen, in supplement-vorm of simpelweg door meer sinaasappels te eten, zou kunnen voorkomen dat je besmet raakt met het virus. Er wordt zelfs gefluisterd dat een hoge dosis hiervan COVID-19 zou kunnen genezen, als je wel besmet bent geraakt.

Gezondheidsvoordelen

Het staat als een huis boven water dat voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen belangrijk is. In tijden van ziekte, maar ook als je gezond bent. Vitamine C zorgt namelijk onder andere voor een goede opname van ijzer in het lichaam, net zoals de vorming van bindweefsel. Het Voedingscentrum meldt zelfs dat de vitamine kán bijdragen aan het in stand houden van een goede weerstand. Ben je bang dat je te veel van de vitamine binnenkrijgt? Dan hoef je niet te vrezen, het overschot plas je namelijk gewoon uit.

Geen bewijs

Of vitamine C echt helpt bij het tegengaan, voorkomen of genezen van het heersende coronavirus is nog niet bewezen. Voor zover bekend loopt op dit moment in China één onderzoek naar het gebruik van vitamine C als behandelmethode, meldt Nu.nl. Ondanks dat de vitamine je weerstand wel zou kunnen verhogen, is het geen medicijn tegen COVID-19. Een ander medicijn tegen het griepvirus is er vooralsnog niet.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer lezen over gezond leven? Bestel hier Libelle Gezond:

Bron: Nu.nl. Beeld: iSock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden