Libelle Legt Uit: werken bananenmaskers eigenlijk wel echt?
Gezichtsmaskertjes zijn al een jaren een hit. Maar tegenwoordig smeren steeds meer vrouwen bananenmaskers op hun gezicht. Maar werken deze speciale maskertjes eigenlijk wel?
En zo ja, wat zijn precies de voordelen van bananen in huidverzorging?
Bruisend ingrediënt
Om te beginnen zitten bananen vol vitamine E, waardoor ze ongelooflijk goed hydrateren. Bovendien wordt vitamine E vaak gebruik om donkere vlekken of littekens te vervagen. Ook bevat dit gele fruit een flinke dosis vitamine C. Dit is een top ingrediënt voor het ophelderen van je huid. En laten we de schil niet vergeten, want sommige mensen gebruiken een bananenschil om hun wallen te bestrijden. Dit doen ze door de schil onder hun ogen te plaatsen.
Het is dus een goed idee om jezelf af en toe te verwennen met een bananenmaskertje. Deze speciale maskertjes kun je heel simpel in de winkel kopen, maar je kunt ook een keer de handen uit de mouwen steken en er zelf eentje maken. Zó doe je dat:
Voor een droge huid
Pureer een halve banaan in een kleine kom. Voeg daar anderhalve theelepel rauwe of manuka-honing aan toe. Meng alles tot een gladde massa. Breng daarna het masker aan op een schone huid en wacht 15 tot 20 minuten voordat je het afspoelt met warm water.
De combinatie van de bevochtigingsmiddelen in honing en de vitamine E uit de banaan geven je onmiddellijk een toename van vocht.
Voor een strakkere huid
Prak een rijpe banaan in een klein kom en voeg hier 1 theelepel sinaasappelsap en 1 theelepel yoghurt aan toe. Meng de ingrediënten tot het een klontvrije pasta vormt en breng een dikke laag aan op je gezicht én nek. Het is een vrij dunne massa dus je kunt het beste even gaan liggen, anders glijdt alles zo van je gezicht af. Spoel het maskertje na 15 tot 20 minuten af met koud water en eindig met een vochtinbrengende crème.
De mix van yoghurt, sinaasappelsap en de banaan heeft een verhelderend en strakker effect op je huid.
Voor een onzuivere huid
Prak een rijpe banaan in een kleine kom en voeg een halve theelepel bakpoeder en een halve theelepel kurkumapoeder aan het mengsel toe. Roer alles goed door elkaar en breng het masker aan op een schone huid. Laat het 10 tot 15 minuten zitten voordat je het weer afspoelt.
Het bakpoeder helpt om overtollige oliën op je huid op te nemen, terwijl kurkuma zowel antibacterieel als ontstekingsremmend is. De banaan zorgt dat je gehydrateerd blijft.
Geen banaan in huis? Laat je huid dan weer stralen met dit zelfgemaakte gezichtsmasker:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: PureWow. Beeld: iStock