null Beeld

Libelle’s grote jaarhoroscoop 2018

Heerlijk, zo’n gloednieuw, onbeschreven jaar. Tijd voor de jaarhoroscoop. Wat gaat er gebeuren? De sterren doen alvast een boekje open: zo wordt het harde werken van de Stier beloond, heeft de Kreeft financiële meevallers, lijkt de Schorpioen een totaal geluksjaar te krijgen wordt 2018 een spannend en intrigerend jaar voor de Waterman. Wat hebben de sterren voor jou in petto?

RAM

21 maart tot en met 20 april

null Beeld

Als eb en vloed

Het gaat dit jaar op en neer met het zelfvertrouwen van de Ram en dat heeft meteen ook invloed op hoe zij zich voelt en op hoe succesvol zij is. April-Rammen zijn zich optimistischer gestemd en minder snel ontmoedigd dan de maart-Rammen. Wel is het voor de maart-Rammen weer zo dat juist voor hen aan het eind van het jaar alles op rolletjes loopt en dat zij dan de leukste dingen in de schoot geworpen krijgen – dingen waar april-Rammen nog even alleen maar van kunnen dromen...

Van futloos naar energiek

Aan het einde van het jaar zit de Ram vol energie en heeft zij het gevoel dat zij de hele wereld aankan. Maar tot het zover is, zullen er in 2018 periodes zijn waarin zij zich wat futloos voelt. Dat is de Ram niet gewend en dat maakt acceptatie lastig. Van de weeromstuit kan zij daarom juist meer van zichzelf vragen dan gewoonlijk, terwijl het juist beter zou zijn als zij goed naar haar lichaam luistert en het zichzelf wat makkelijker maakt. Niet alles hoeft op dezelfde dag af!

Opwindende tijden

De eerste helft van het jaar zit de Ram met veel mensen uit haar omgeving op dezelfde lijn. Vooral met andere Rammen, Stieren en Tweelingen zit het wel snor. De Ram kan in het vroege voorjaar verliefd worden en daar meteen werk van willen maken. Tip: loop maar niet te hard van stapel. Als je in juni nog steeds hoteldebotel bent, dan ziet het ernaar uit dat het een blijvertje wordt. Zo niet, dan wordt dit voorjaar in ieder geval wat de liefde betreft een opwindende tijd. De tweede helft van het jaar zijn er mensen met wie het contact stroef verloopt: zo kan er een Schorpioen of een Steenbok zijn die je in de weg zit. Maak geen ruzie en wacht tot het einde van het jaar, dan lossen sommige zaken zich vanzelf op.

Werk en carrièrekansen genoeg

Er doen zich een aantal kansen voor in 2018: in februari al kan de Ram gevraagd worden voor een erebaantje. Wel eerst goed nadenken of je je hieraan wilt verbinden, er moet ook brood op de plank komen. De Ram heeft genoeg te bieden, dus zij kan ook wat vragen. Rammen die het slim spelen, maken kans op een baan die goed verdient en als het aankomt op onderhandelen, dan is maart een goede maand. Een Waterman zou een goede bondgenoot kunnen zijn dit jaar, een Tweelingen ook: zij kunnen helpen om een belangrijke (volgende) carrièrestap te zetten.

Geld & geluk

Rammen die meer geld willen verdienen, kunnen er het beste voor zorgen dat zij meteen aan het begin van het jaar een goede slag slaan. Later in het jaar gaat dat moeizamer, of er komen hogere kosten. Het resultaat is hetzelfde: de Ram heeft waarschijnlijk vanaf augustus wat minder te besteden dan zij zou willen. Dat komt wel weer goed aan het einde van het jaar: vanaf november zou het financiële geluk u wel eens echt kunnen toelachen.

Highlights

Februari en maart zijn zowel voor werk als liefde veelbelovend en ook november en december zijn over het algemeen gunstige maanden.

STIER

21 april tot met 20 mei

null Beeld

De grote vooruitgang

2018 zal voor veel Stieren een jaar van grote vooruitgang worden. De focus ligt misschien op materiële vooruitgang - en die mogelijkheden zijn er ook zeker - maar echte kansen liggen het komend jaar op het gebied van innerlijke groei. De Stier kan wijzer worden, meer diepgang aan haar leven geven en een voorbeeld voor anderen zijn… zolang zij maar niet denkt dat zij nu al alle wijsheid in pacht heeft. Is de Stier bereid om te leren, dan valt er dit jaar heel veel te winnen. En daarbij maakt het niet uit of het nu om nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden of om nieuwe ervaringen gaat.

Ze weet van geen ophouden

Aan de energie van de Stier zal het niet liggen, zeker niet in de eerste helft van het jaar. Zij vindt het heerlijk om bezig te zijn en flink aan te pakken. Waar anderen stoppen, gaat zij door. Vooral in april en mei weet de Stier van geen ophouden en in plaats van moe te worden, voelt zij juist dat haar energie toeneemt. De tweede helft van 2018 mindert die energie wat, maar juist dan is het voor de gezondheid goed om, ook als je geen zin hebt, te werken aan de verbetering van je fysieke conditie.

Liefdesmaanden

Die vooruitgang in 2018 kan ook te maken hebben met een nieuwe liefde. Stieren die op zoek zijn naar een nieuwe partner, maken daar van februari tot en met juni zeker kans op. Dat geluk kan zich aandienen in de vorm van een Ram of een Tweelingen, maar ook een Steenbok behoort tot de mogelijkheden. Is er al een geliefde? Dan is het voorjaar een geschikte tijd om de relatie wat op te schudden: kijk eens goed naar de gemeenschappelijk interesses en maak tijd vrij om samen op te trekken. Met familie op vakantie gaan, is weer een minder goed idee. Was dit toch het plan, maak dan vooraf duidelijke afspraken en zorg dat er genoeg tijd is om zo nu en dan ook zelf dingen te doen.

Toewijding en doorzettingsvermogen worden beloond

Niemand zal de Stier dit jaar hoeven aansporen om wat meer haar best te doen. Zij ziet zelf wel wat er moet gebeuren en er wordt flink aangepakt. Het bijzondere aan dit jaar is dat er ook zonder idioot hard werken toch grote vorderingen gemaakt kunnen worden. Zet de Stier zich desondanks extra in, dan kan het bijna niet anders of haar toewijding en doorzettingsvermogen worden beloond. Is de baas een Schorpioen? Dat komt goed uit, want hij of zij heeft oog voor jouw talenten en inspanningen. De kans is groot dat het niet bij een complimentje blijft, maar dat je je misschien ook op andere terreinen waar mag maken.

Geld & geluk

Er zullen mensen jaloers zijn op de Stier omdat zij vinden dat al dat geluk haar maar komt aanwaaien. Niks van aantrekken, Stier. Misschien helpt het geluk hier en daar een handje - 2018 ís tenslotte een goed jaar voor de Stier -, maar dat geluk wordt voor het overgrote deel door de Stier zelf afgedwongen. Omdat zij er hard voor werkt én omdat zij bereid is om aan zichzelf te sleutelen. De Stier zou dit jaar overigens best wat geld mogen uitgeven aan het mooier maken van haar huis.

Highlights

De eerste helft van het jaar is er veel dat goed gaat voor de Stier, zowel op relatie- als op carrièregebied. Vooral de maanden april en mei leveren veel op.

TWEELINGEN

21 mei tot en met 21 juni

null Beeld

Wát wil de Tweelingen?

2018 wordt voor de Tweelingen een jaar om erachter te komen wat haar behoeften nu werkelijk zijn. De Tweelingen is van nature al snel enthousiast en dit jaar helemaal, maar wat past nu écht bij de Tweelingen? Welke richting wil zij aan haar leven geven en welke activiteiten en bezigheden horen daarbij? Het zijn belangrijke vragen die om een goed antwoord vragen. Want als er overal maar op ingegaan wordt en alles wat voorbijkomt wordt aangepakt, dan wordt uiteindelijk niets echt goed gedaan. En dan kan het ook nog zo zijn dat je misschien wel te veel van jezelf vraagt.

De uitdaging: neem eens gas terug

Want dat is de grootste uitdaging voor de Tweelingen dit jaar: dat zij ervoor zorgt dat zij niet meer doet dan zij aankan – en misschien zelfs wel een beetje minder dan dat. Vanuit haar enthousiasme wil zij alles wel doen, maar haar energieniveau laat dat niet toe. Een te volle agenda en een te grote druk om alles en iedereen te plezieren, zou in 2018 een aanslag op je gezondheid kunnen zijn. Luister naar je lichaam, onderken tekenen van moeheid en stress en reageer daarop door gas terug te nemen.

Interessante ontwikkelingen

Meteen aan het begin van het jaar voelt de Tweelingen zich prettig. Is er een partner, dan is het contact fijn en hij doet zijn best om er voor je te zijn. En omdat de Tweelingen graag wat terugdoet voor haar partner, betekent dat dat jullie elkaar steunen. Is er juist behoefte aan een geliefde, dan liggen er dit voorjaar kansen: een leuke Kreeft of een aardige Waterman kunnen voor interessante ontwikkelingen zorgen. In de zomer, vooral in augustus, is de Tweelingen in harmonie met zichzelf en met de wereld om haar heen. Maak van deze tijd gebruik om (weer) op goede voet te komen met iedereen. Dat is vooral ook belangrijk omdat er de laatste maanden van het jaar de nodige spanning kunnen opduiken in sommige contacten. Er kan een Schorpioen of een Steenbok zijn die hoge verwachtingen heeft en je flink onder druk zet.

Egostrelend

De Tweelingen maakt een goede indruk dit jaar, mensen zien haar talenten en zullen dan ook met allerlei voorstellen komen voor extra werk. Dat streelt haar ego en zij vindt het allemaal even interessant. Let er vooral de eerste maanden van het jaar op dat je je houdt bij waar je goed in bent en dat er niet te veel avontuurlijke zijstapjes worden gemaakt. Het kan qua carrière in eerste instantie gunstig lijken wanneer er extra werk geaccepteerd wordt, qua gezondheid is het een ander verhaal. Later in het jaar is er weer meer energie en kan die beter verdeeld worden. Als er dan iets leuks langskomt: doen!

Geld & geluk

Vanaf september kan de Tweelingen het idee hebben dat zij weinig te besteden heeft, alleen heeft dit waarschijnlijk meer met een gevoel te maken dan dat het echt zo is. Tweelingen die echt zeker van hun zaak willen zijn, maken een overzicht met daarop de te verwachten inkomsten en uitgaven voor de eerste helft van 2018. Dat geeft rust. Er kan een Leeuw zijn die deze zomer wat extra’s geeft. Dat kan geld zijn, maar ook extra aandacht of hulp.

Highlights

Augustus wordt een prachtige maand voor de Tweelingen, verder kan er dit voorjaar een nieuwe liefde voorbijkomen. In de zomer voel je extra veel warmte en liefde voor je naasten.

KREEFT

22 juni tot en met 22 juli

null Beeld

Werken aan goede verstandhoudingen

Kreeften die in juli jarig zijn, gaan een jaar tegemoet waarin zich de nodige kansen aandienen. Tenminste, als zij eraan werkt om goede contacten te krijgen en als het lukt om mensen enthousiast te maken. Juni-Kreeften zijn dit jaar meer in zichzelf gekeerd en hebben daardoor misschien minder oog voor de mogelijkheden die voorbijkomen. Ook voor deze Kreeften geldt dat het belangrijk is om aan een goede verstandhouding te werken met anderen, vooral met mensen die het voor het zeggen hebben.

In de weerstand

De juni-Kreeft zal zich af en toe moe en futloos voelen. Als er iets belangrijk is komend jaar, dan is het wel dat zij zuinig omgaat met haar energie en dat zij zorgvuldig kiest waaraan zij die wil besteden. Ook is zij dit jaar vatbaarder voor griepjes, dus hoe meer weerstand wordt opgebouwd, hoe beter het is. De juli-Kreeft zal zich daarentegen fit, energiek en optimistisch gestemd voelen. Zij doet veel en geniet van wat zij doet. Dat genieten kan zich ook uitstrekken tot lekker veel eten – met de daarbij behorende ‘gevaren’.

De mantel der liefde

Een groot deel van het jaar kan de Kreeft de onhebbelijke neiging hebben om het laatste woord te willen hebben of om de schuld aan iedereen behalve zichzelf te geven. Dat kan invloed hebben op de onderlinge relaties. En waar bij anderen nog wel rekening wordt gehouden met gevoeligheden, wordt daar bij de eigen geliefde niet al te veel op gelet. Gelukkig is haar geliefde haar welgezind en geneigd om veel met de mantel der liefde te bedekken. Helaas gaat die vlieger niet op bij een zakenpartner! Is die er, dan zal de Kreeft toch echt naar haar eigen aandeel moeten kijken. De Kreeft kan dit jaar het beste opschieten met een Tweelingen of met een Leeuw. Harmonie en een helpende hand mogen verwacht worden van een Weegschaal of een Vissen.

Speel op safe

Juni-Kreeften kunnen beter niet te veel van zichzelf vragen dit jaar: straks is er nog genoeg tijd om hard te werken. Dit geldt niet alleen voor haar fysiek, maar net zo goed voor haar psyche. Ga geen gevecht aan met collega's of met de baas als een goede uitkomst niet heel zeker is. Soms denk je dat je gelijk hebt, maar blijkt later dat je sommige zaken over het hoofd zag. Wie in juli jarig is, mag zichzelf best uitdagen en avontuurlijke stappen nemen. Een Vissen of een Schorpioen kan je op leuke ideeën brengen en stimuleren om net even out of the box te denken. Misschien komt er een leuk zakenreisje of komen er chique zakenetentjes voorbij.

Geld & geluk

Vakantie vieren en reizen in het voorjaar en in de vroege zomer doen de Kreeft goed en het maakt niet uit of dat nou voor werk of privé is. Verder zit het met de financiën wel snor, wat dat betreft hoeven er geen zorgen te zijn. Sterker nog, de Kreeft zou wel eens een bijzonder goed gevulde portemonnee kunnen krijgen in 2018. Hoe meer zij heeft, hoe meer er bij lijkt te komen.

Highlights

In februari, april, mei en juni en vanaf september gaat het de Kreeft financieel voor de wind. Qua werk mag ze aan het eind van het jaar veel goeds verwachten.

LEEUW

23 juli tot en met 22 augustus

null Beeld

Er kan veel bereikt worden

In 2018 zal de Leeuw grootse dingen kunnen bereiken, maar veel zal afhangen van enerzijds de Leeuws zelfdiscipline en anderzijds haar zelfbeheersing. Hoewel het prima is om grote dromen te hebben, ligt er dit jaar een (dunne) scheidslijn tussen ambitie en realistisch inschattingsvermogen. Zolang de Leeuw niet overdrijft en op tijd weet te stoppen - maar ook weet wanneer het tijd is om te scoren - dan is dat precies wat het komende jaar te bieden heeft: de kans om te knallen!

De lijn? Nu even niet

De meeste Leeuwen zullen zich gezond, sterk en vitaal voelen. Wel ligt dit jaar het gevaar op de loer dat zij te veel drinkt en te veel eet. Leeuwen die van plan zijn te lijnen, zullen hier een harde dobber aan hebben. De Leeuw kán best streng voor zichzelf zijn, maar net zo makkelijk laat je je gaan en doe je in één klap teniet waarvoor je maandenlang heeft afgezien.

Ze ís gewoon aantrekkelijk

Tot en met augustus heeft de Leeuw met de meeste mensen in haar omgeving een fijn contact. Daar hoeft zij zelf niet eens zo veel voor te doen, ze is gewoon aantrekkelijk voor anderen. Is ze op zoek naar een partner, dan gaat het er niet zozeer om of de ander haar wel leuk vindt, maar vooral of zij het zelf wel echt ziet zitten. Een beetje kritisch zijn mag best, maar luister vooral naar wat je hart zegt. Vanaf september is je oordeelsvermogen iets minder betrouwbaar, dus doe het dan rustig aan. Verder dwing je voor het overgrote deel van het jaar respect af bij anderen. En reken er maar op dat dit een druk jaar wordt met veel nieuwe contacten.

Sneller en scherper

Het ziet ernaar uit dat de Leeuw weet wat zij wil dit jaar. Zij is zich bewust van haar doelen en het lukt wonderwel om dit aan anderen over te brengen en hen daarin mee te nemen. Er zullen dit jaar regelmatig momenten zijn dat de Leeuw het idee heeft dat ze sneller en scherper is dan anders: ze doorgrondt alles sneller, heeft daardoor eerder overzicht over het grote geheel dan anderen en daardoor kan ze haar standpunten zo goed verdedigen dat zij vaak haar zin krijgt. Mocht het op het werk toch tot een geschil komen, dan is het beter de zaak niet op de spits te drijven: blijf naar compromissen zoeken.

Geld & geluk

Het zelfvertrouwen van de Leeuw is bij tijden groot dit jaar. Dat heeft mooie kanten, maar het gevaar kan zijn dat je te makkelijk denkt dat alles naar jouw hand gezet kan worden of dat alles vanzelf wel goed komt. Daardoor zou de Leeuw geld over de balk kunnen gooien, maar zeker aan het eind van het jaar kan dat niet ongestraft. Hoe graag je ook royaal wilt zijn en van de goede dingen van het leven wilt genieten, zolang er in de tuin geen geldboom groeit, moet de broekriem soms toch aangehaald worden.

Highlights

Van de maand maart valt veel goeds te verwachten, op verschillende manieren kan de Leeuw dan iets moois toevallen. Verder is de zomer een extra aangename tijd.

MAAGD

23 augustus tot en met 22 september

null Beeld

Behoorlijk populair

Voor de Maagd wordt het een jaar om vriendschappen te sluiten en om relaties te herstellen. Heeft zij in het verleden anderen tekortgedaan, dan kan dat nu worden rechtgezet. Was de situatie andersom, dan zullen anderen het goed willen maken met de Maagd. 2018 wordt een jaar waarin zij zich sociaal opstelt, populair is en waarin vrienden een belangrijke rol spelen: de Maagd die in haar eentje thuis gaat zitten, laat kansen liggen. Want er zullen dit jaar allemaal mensen zijn die de Maagd gunstig gezind zijn en die haar een goed gevoel geven.

Warme belangstelling

De Maagd let meestal nogal op haar gezondheid: ze let op haar voedsel, doet zo nu en dan eens een kuur, slikt vitamines, maar dit jaar is dat helemaal zo belangrijk niet. Het beste medicijn voor de Maagd is om regelmatig onder de mensen te zijn en om zich te koesteren in hun warme belangstelling. Wil zij dit jaar toch iets aan haar gezondheid doen, dan raden de sterren voldoende lichaamsbeweging aan, het liefst in de buitenlucht.

De rollen zijn omgedraaid

Eerder iets onaardigs tegen iemand gezegd? Het wordt de Maagd vergeven. Of was het juist andersom? Dan kan de Maagd zich eroverheen zetten. Veel van wat eerder mis is gegaan tussen de Maagd en anderen, kan dit jaar rechtgezet worden en daar zal de Maagd zich erg goed bij voelen. Verder zijn er de nodige mensen die de Maagd willen helpen. Normaal gesproken bewijst de Maagd anderen graag een dienst, maar dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Is er een grote persoonlijke gunst die je wilt vragen van iemand, dan is het nu de juiste tijd. Gaat het om een Leeuw, dan geloof je je ogen niet, is het een Steenbok, idem dito. 2018 is vooral een jaar voor vriendschap, maar de tweede helft van het jaar is ook voor de liefde helemaal niet verkeerd.

Tijd voor bestendigheid

Ook op carrièregebied kunnen Leeuwen en Steenbokken de Maagd vooruithelpen, en al helemaal als zij op een hooggeplaatste positie zitten. Ze zien niet alleen de kwaliteiten van de Maagd, ze vinden haar ook gewoon aardig. Alleen aan het begin en aan het einde van het jaar zal zij het vooral van haar eigen krachten en inspanningen moeten hebben, de overige maanden komt daar de goede wil van anderen nog eens bij. 2018 is niet per se een goed jaar om het roer om te gooien en iets heel anders te gaan doen, het is vooral een jaar om je positie te bestendigen en om beter te worden in wat je nu al doet.

Geld & geluk

Een lening nodig of financiële steun? Zorg ervoor dat die verzoeken persoonlijk kenbaar gemaakt worden: met de uitstraling van de Maagd is het halve werk dan al gedaan. Vanaf april loopt veel op rolletjes, heb je regelmatig mazzel en blijkt het geluk in kleine hoekjes te zitten, zowel in materieel als in immaterieel opzicht. Want de Maagd zal zich ook regelmatig rijk voelen door alle aandacht die komt aangewaaid. Gedurende het jaar ga je je steeds optimistischer voelen.

Highlights

Waarschijnlijk wordt april een topmaand voor de Maagd, augustus is ook bepaald niet verkeerd en eigenlijk gaat het de Maagd gedurende de hele tweede helft van het jaar flink voor de wind.

WEEGSCHAAL

23 september tot en met 22 oktober

null Beeld

Dag passiviteit

De Weegschaal ervaart in 2018 aan de ene kant een plezierige innerlijke rust, terwijl zij aan de andere kant het gevoel heeft dat zij over meer energie beschikt dan normaal. Die combinatie zorgt ervoor dat de Weegschaal haar innerlijke drijfveren begrijpt en dat zij weet wat belangrijk voor haar is. Daarnaast is zij ook in staat om werk te maken van de dingen die zij graag wil bereiken. Was er in het verleden wel eens sprake van een zekere passiviteit, dat is in 2018 dus echt verleden tijd. Dit wordt een jaar met veel actie én voldoening daarvan.

Hoe meer, hoe beter

Zowel de innerlijke rust als de extra energie die de Weegschaal heeft, zorgen ervoor dat zij zich goed en gezond voelt. Er is geen tijd en zin om stil te staan bij kwaaltjes, dit jaar is uitstekend geschikt om te sporten en om fysieke inspanningen te leveren. Hoe meer de Weegschaal doet, hoe beter zij zich gaat voelen. Dus kijk eens of er misschien een nieuwe sport is om mee te beginnen, het liefst een teamsport, of pak weer een oude activiteit op die je de afgelopen tijd hebt laten liggen.

Veel uitstapjes

Voor de Weegschaal is het belangrijk om een partner te hebben met wie zij lief en leed deelt. Is er een partner, dan voelt zij zich daar dit jaar nog meer dan anders mee verbonden. Wordt er een partner gezocht, dan liggen er vanaf augustus kansen, met een Maagd bijvoorbeeld, of met een Schorpioen. Een Boogschutter zal de Weegschaal dit jaar tot steun zijn en is er behoefte aan een reisgenoot, kijk dan eens rond in de kennissenkring of daar nog een leuke Tweelingen bij zit. Het ziet ernaar uit dat er in 2018 veel uitstapjes en korte reisjes gemaakt gaan worden. En het kan zomaar zijn dat de Weegschaal tijdens een van die uitstapjes iemand ontmoet die wonderwel bij haar past.

Respect en bewondering

Van vervelen is dit jaar geen sprake. De Weegschaal staat open voor nieuwe ervaringen. Daardoor onderneemt zij van alles in haar vrije tijd, maar ook op het werk is zij bereid om het avontuur aan te gaan. Het helpt dat de Weegschaal genoeg zelfvertrouwen heeft, dat zij bereid is om zich in te spannen en dat zij collega’s openhartig durft te vertellen wat haar standpunten zijn. Daarmee dwing je respect en bewondering af. Het kan zijn dat er gevraagd wordt om de leiding over een groep of een project op je te nemen. Anderen zien de Weegschaal als een sterk persoon, iemand die geen tijd aan onzin verspilt maar die recht op haar doel afgaat én resultaten weet te behalen.

Geld & geluk

Het hele jaar door ervaart de Weegschaal geluksmomenten, grote en kleine en dat geldt vooral voor de oktober-Weegschalen. September-Weegschalen moeten harder werken voor dat geluksgevoel, maar hoe dan ook, het zit de Weegschaal mee. Kijk alleen in maart uit met geld uitgeven, verder zit het financieel wel goed. Voor een aantal Weegschalen geldt dat de partner extra geld in het laatje brengt. Hoe dan ook is de kans groot dat er de tweede helft van het jaar meer financiële armslag is.

Highlights

Twee maanden die eruit springen dit jaar zijn augustus en oktober, maar eigenlijk gaat de Weegschaal dit jaar (behalve de maand maart misschien) van het ene naar het andere hoogtepunt.

SCHORPIOEN

23 oktober tot en met 21 november

null Beeld

Een jaar van groei en uitbreiding

2018 wordt voor de Schorpioen een jaar van groei en van uitbreiding: misschien is er sprake van gezinsuitbreiding, maar ook een uitbouw van het huis of een verhuizing naar een groter huis behoort tot de mogelijkheden. Er zou meer werk voorbij kunnen komen, of er komt een baan voorbij bij een groter bedrijf. Hoe dan ook: de Schorpioen kan meer geld verdienen, meer gaan sparen en meer gaan investeren. In 2018 wordt alles net een beetje groter en meer en weet je ook wat meer van alle goede dingen van het leven te genieten.

Optimistischer

Dat genieten kan ook invloed hebben op het gewicht van de Schorpioen. Zelfs al is de Schorpioen zich daarvan bewust, dan nog zal het moeilijk zijn om te voorkomen dat de weegschaal een hoger gewicht aangeeft. Oktober-Schorpioen hebben het waarschijnlijk al gemerkt en in 2018 gaan ook de november-Schorpioenen het merken: het gaat goed met de gezondheid van de Schorpioen en zij gaat het leven steeds optimistischer bekijken.

Ga voor de tweede helft

De eerste helft van het jaar is niet de beste voor de liefde. Er kan sprake zijn van een verliefdheid op een Tweelingen of een Stier, om er al heel snel achter te komen dat er te veel verschillen zijn om zonder ergernissen met elkaar om te gaan. Gaat je hart sneller kloppen van een Ram, dan merk je al heel gauw dat jullie de competitie met elkaar aangaan. Later in het jaar gaat alles soepeler. Als de Schorpioen dan iemand ontmoet, is de kans groot dat zij verliefd blijft. Dat geldt overigens ook voor anderen die vanaf juli voorbijkomen: vanaf dan kunnen er blijvende nieuwe vriendschappen gesloten worden. En wat de familie betreft: zolang jullie elkaar niet voor de voeten lopen, gaat alles prima.

Een goed carrièrejaar

De Schorpioen kan dit jaar twee dingen doen: achterover leunen en genieten van alle mooie ontwikkelingen, of juist op het puntje van haar stoel zitten en er helemaal voor gaan. In beide gevallen zal het goed gaan met haar carrière. Dat wil zeggen, in 2018. Maar wil zij dat de vooruitgang die nu wordt geboekt blijvend is, dan doet zij er goed aan om alle kansen die voorbijkomen te benutten. Dit is een jaar om de horizon te verbreden en om te ontsnappen aan zaken die tot nu toe remmend werkten. De Schorpioen kan, juist in haar werk, meer vrijheid verwerven. Wie haar daarbij kunnen helpen, zijn Maagden en Steenbokken.

Geld & geluk

De kans is groot dat er meer geld in het laatje komt, óf omdat de Schorpioen zelf meer gaat verdienen, óf omdat haar partner meer inkomsten krijgt. Vooral in het voorjaar is de kans groot dat het met de financiën wel goed zit. Er zijn maar weinig Schorpioenen die roekeloos met hun geld omgaan. Toch is het zaak om niet overmoedig te worden, ook al lijkt het alsof 2018 een totaal geluksjaar is. Het blijft verstandig om voor een appeltje voor de dorst te zorgen.

Highlights

Voor het werk is de eerste helft van het jaar beter, met name januari en april, voor de liefde is de tweede helft van het jaar het best. Financieel zit het voor de Schorpioen het hele jaar wel goed.

BOOGSCHUTTER

22 november tot en met 20 december

null Beeld

Uit het juiste hout

Het jaar 2018 brengt kracht voor de Boogschutter en dat zal zij vooral merken op psychisch vlak. De Boogschutter laat zich niet snel intimideren en als zij dat nodig vindt, dan zal zij haar mening met verve verdedigen. De Boogschutter is niet bang. Normaal gesproken al niet en dit jaar al helemaal niet. Zij laat zich niet snel in een hoek drukken of over zich heen lopen. En als het spannend wordt, op wat voor manier dan ook, dan vindt zij dat eigenlijk juist wel leuk, want dat geeft haar de kans om anderen te laten zien uit welk hout zij gesneden is.

Sterke vrouw

Maar het is niet alleen in geestelijk opzicht dat zij zich sterk zal voelen, ook lichamelijk voelt zij zich krachtig. Levenslust genoeg, net als de behoefte om actief te zijn. Soms kan zij overdrijven en doet zij misschien wel te veel. Dan gaat de Boogschutter langer door dan goed voor haar is en dan vertragen de reflexen of wordt zij minder oplettend. Kijk vooral in februari en maart uit waar je loopt en vergeet niet het gas uit te draaien.

Niet te direct

In 2018 krijgt de Boogschutter de kans om bestaande relaties te bestendigen en te verbeteren. Dat is misschien ook wel nodig, want zeker dit voorjaar kan zij dingen zeggen die anderen haar niet in dank afnemen. Zelfs al heeft ze gelijk, dan nog hoeft dat niet altijd aan anderen verteld te worden. Er is ook zoiets als té eerlijk willen zijn. Vooral Kreeften en Stieren voelen zich al gauw gekwetst. Dit jaar gaan zakelijke contacten de Boogschutter beter af dan privécontacten. Zij kan goed samenwerken en in groepen is zij onmisbaar. Toch is het juist dit jaar belangrijk dat zij klaarstaat voor de mensen die privé het dichtstbij staan. De Boogschutter heeft hen veel te bieden, zelfs al vindt zij dat sommigen van hen zeuren. De warmte en enthousiasme van de Boogschutter zijn voor sommige geliefden onontbeerlijk.

Nieuwe projecten

Voor de Boogschutters die een baan hebben, is er een kans dat zij in 2018 nieuwe verantwoordelijkheden krijgen. Haar kracht wordt gezien, haar zelfstandigheid gewaardeerd, net als haar vermogen om initiatieven te nemen. Dat kan zomaar leiden tot allerlei interessante nieuwe projecten, wat op termijn weer tot opslag kan leiden. Maar in eerste instantie gaat het de Boogschutter daar niet om. Zij geniet vooral van de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In het voorjaar kan er een Ram zijn die je vooruit helpt, in de zomer een Leeuw, maar over het geheel genomen zijn al die nieuwe kansen vooral aan de Boogschutter zélf te danken.

Geld & geluk

Hoewel de meeste Boogschutters niet buitengewoon in geld geïnteresseerd zijn, speelt geld toch wel een rol in 2018. Als de Boogschutter alleen maar geeft, zonder er iets voor terug te krijgen, dan gaat dat op een gegeven moment zelfs bij haar wrikken. Zorg er dus toch steeds voor dat je krijgt wat je toekomt. Overigens is 2018 ook een jaar waarin geld gewonnen kan worden: via een prijsvraag of een loterij. Vooral maart en juni zijn kansrijk.

Highlights

De maanden maart, april, juni, juli en augustus en vooral de laatste twee maanden van het jaar hebben de Boogschutter veel te bieden.

STEENBOK

21 december tot en met 19 januari

null Beeld

Meer verantwoordelijkheden

Als er iemand is die zich verantwoordelijk voelt, dan is het wel de Steenbok. En of zij nou verantwoordelijk is of niet, zij ziet werk waar anderen overheen kijken en voelt zich vervolgens verplicht om de steken op te halen die anderen laten vallen. 2018 wordt voor de Steenbok een jaar waarin zij echt meer verantwoordelijkheden krijgt. Niet omdat zij die naar zichzelf toehaalt, maar omdat er werkelijk meer van haar gevraagd wordt.

Niet grenzeloos

Over het geheel genomen blaakt de Steenbok van energie. In combinatie met het extra werk dat er ligt en het plichtsgevoel dat zij heeft, zal zij gedurende lange tijd onvermoeibaar doorgaan. Maar... ook de Steenbok heeft haar grenzen en als er te veel druk of stress is, dan gaat dat uiteindelijk toch ten koste van haar gezondheid. De grootste uitdaging voor de Steenbok dit jaar zal zijn om, zelfs al ligt er nog werk, toch de tijd te nemen om uit te rusten.

Vergeet geliefden niet

Er is een grote kans dat dit jaar het accent vooral zal liggen op het werk en de bijbehorende verplichtingen. Dat betekent dat er minder aandacht overblijft voor de mensen die dicht bij de Steenbok staan. Sterker nog, er is een kans dat zij hen zelfs een beetje verwaarloost. Als zij dan hun heil ergens anders zoeken, krijgt de Steenbok daar last van en uiteindelijk kan zij zich zelfs een beetje eenzaam voelen. De beste manier om dat te voorkomen, is door je niet volledig door het werk te laten opslokken, maar door steeds ruimte in te bouwen voor de alle mensen van wie je houdt. Een Boogschutter en een Waterman kunnen daarbij helpen.

Op naar de top?

Het kan pijlsnel gaan met de carrière van de Steenbok. En dat is zo spannend en stimulerend dat zij daar graag voorrang aan geeft. Het beste resultaat kan geboekt worden door Steenbokken die een eigen bedrijf hebben en door Steenbokken die leiding geven. Heeft de Steenbok zelf een baas, dan kan hij of zij zich door de inzet en kwaliteiten van de Steenbok bedreigd voelen. Dat heeft zij waarschijnlijk niet in de gaten omdat zij maar één ding voor ogen heeft: de top. Die top kan dit jaar inderdaad dichterbij komen, maar gedurende het hele jaar door blijft het verstandig om te bedenken tegen welke prijs die bereikt zou moeten worden. De balans tussen de werk- en de thuissituatie is nu eenmaal niet altijd even stabiel.

Geld & geluk

De Steenbok is iemand die haar eigen geluk creëert, in 2018 misschien nog wel meer dan in andere jaren. Het is dus belangrijk om helder te hebben wat het is dat je werkelijk gelukkig maakt. Er moeten dit jaar namelijk een aantal belangrijke keuzes gemaakt worden. Over de financiën hoeft in elk geval niet geklaagd te worden, maar dat is ook weer aan de Steenbok zelf te danken: zij laat niets aan het toeval over. Aan het einde van het jaar wordt er waarschijnlijk een beroep gedaan op de Steenboks vrijgevigheid.

Highlights

Het jaar begint spannend en stimulerend. In de maanden april, juli en de periode vanaf september voelt de Steenbok zich geliefd en welkom te midden van de mensen van wie zij houdt.

WATERMAN

20 januari tot en met 18 februari

null Beeld

Nieuwe gedachten, nieuwe activiteiten

2018 wordt voor de Waterman een jaar waarin ze zich niet zal vervelen. Er is zo veel wat zij interessant vindt en er zijn zo veel zaken die om haar aandacht vragen, dat de tijd grotendeels voorbij zal vliegen. De Waterman zal dit jaar ook de nodige nieuwe mensen ontmoeten: mensen die haar op nieuwe gedachten brengen, die nieuwe activiteiten onder de aandacht brengen en die haar stimuleren om dingen te doen die tot nu toe buiten haar belevingswereld lagen. Dat zal het nieuwe jaar tot een spannend en intrigerend jaar maken.

Slaap Waterman, slaap

Er is dit jaar weinig tijd voor de Waterman om stil te staan bij haar gezondheid, daarvoor is zij veel te druk en te enthousiast bezig. Februari-Watermannen lopen zelfs een klein risico dat zij hun gezondheid verwaarlozen. Genoeg slapen of eten, de Waterman vindt het allemaal niet zo heel interessant. Toch is het juist voor haar belangrijk om een geregeld leven te leiden en haar lichaam geregeld een goede nachtrust te gunnen.

Waarschuwen is niet nodig

De meeste Watermannen hebben een grote vriendenkring en dit jaar wordt die kring alleen maar groter. Het zal niet altijd meevallen om de tijd te verdelen over alle mensen met wie je graag wilt optrekken. Wat de liefde betreft, zou de Waterman aan het einde van het voorjaar iemand kunnen ontmoeten die weliswaar aantrekkelijk is, maar die om verschillende redenen toch niet echt goed bij de Waterman past. Maar als mensen haar daarvoor waarschuwen, dan vindt zij dat zij zich met hun eigen zaken moeten bemoeien. En inderdaad, uiteindelijk komt de Waterman er zelf wel achter wat wel of niet past. In de loop van de zomer zou zij iemand tegen het lijf kunnen lopen die wél goed voor haar is. Dat zou een Steenbok kunnen zijn, maar een Weegschaal zou ook heel goed kunnen passen.

Het grote avontuur

Als er iets is waar de Waterman slecht tegen kan dit jaar, dan is het wel eentonig werk of werk dat gedurende lange tijd veel discipline vereist. Ze is beter in kleine klussen en kortstondige projecten. Haar geest is zo nieuwsgierig dat zij iedere keer weer nieuwe uitdagingen zoekt en nieuwe kennis en ervaringen wil opdoen. Watermannen met een Tweelingen, een Ram of een Boogschutter als baas, zitten goed. Dan wordt het werk, ook door de inbreng van de Waterman zelf, één groot avontuur. Moet er worden samengewerkt met een Stier of een Maagd, dan zal er naar manieren moeten worden gezocht om tegemoet te komen aan de behoefte van de Waterman aan nieuwe spanning.

Geld & geluk

Hoewel de Waterman regelmatig ruim in het geld zal zitten, zullen er even goed momenten zijn dat zij krap bij kas zit. Het lukt haar dit jaar niet echt goed om een evenwichtig uitgavenpatroon te krijgen: de Waterman reageert op de impulsen die zij krijgt en die kunnen nogal eens grillig zijn. Zo zou zij veel geld kunnen uitgeven aan reizen, tickets, gadgets en etentjes. En hoewel de Waterman daar op het moment zelf van geniet, zit zij later met de gebakken peren. Gelukkig ben je inventief en worden er altijd wel oplossingen gevonden.

Highlights

Van maart tot en met mei en in de maanden november en december voelt de Waterman zich gelukkig te midden van de mensen die belangrijk voor haar zijn. In de zomer heeft het werk je veel bieden.

VISSEN

19 februari tot en met 20 maart

null Beeld

Vooruitgang en erkenning

Soms heb je net dat beetje geluk nodig om succesvol te zijn, om de dingen voor elkaar te krijgen. In 2018 hebben de meeste Vissen dat geluk, zeker de maart-Vissen. De Vissen is goed in wat zij doet, maar daarnaast zit het tij mee: de Vissen is op het juiste moment op de juiste plek. Ook februari-Vissen kunnen een fortuinlijk jaar beleven, alleen zullen zij zich wat meer moeten inspannen dan de wat gelukkiger maart-Vissen. Het wordt in ieder geval voor alle Vissen een jaar van vooruitgang en erkenning.

Volop energie

Het afgelopen jaar was voor veel Vissen misschien niet al te florissant: zij was waarschijnlijk snel moe en niet buitensporig fit. Dat wordt het komende jaar anders: aan energie en fitheid geen gebrek. Misschien zelfs wel zozeer dat de balans doorslaat en de Vissen de neiging krijgt om roekeloos te worden en zichzelf te veel te belasten. Overdrijf het maar niet, dan wordt dit een jaar waarin je je sterk voelt en veel tot stand kunt brengen. Een Maagd kan hierin ook nog wat betekenen.

Affectie

Omdat de Vissen zich over het geheel genomen zo goed voelt, heeft dat zeker ook een positieve invloed op de contacten met andere mensen. Met de geliefde bijvoorbeeld: jullie genieten ervan om samen te zijn, om tijd voor elkaar vrij te maken. Meer dan anders is de Vissen in staat om affectie te tonen en om liefde te ontvangen. Aan het begin van het jaar zou er een nieuwe liefde voorbij kunnen komen, maar 2018 is vooral een jaar dat zich goed leent voor het verdiepen en verbeteren van relaties. Behalve misschien in de zomer kan de Vissen het ook prima vinden met haar familie, sterker: de gevoelens van saamhorigheid zijn sterk en de Vissen vindt het heerlijk om iedereen bij haar thuis uit te nodigen. Let er alleen op dat er geen competitie wordt aangegaan met een Leeuw of een Weegschaal.

Volop groeikansen

Vissen beleven een belangrijke periode. Dit is een tijd waarin nieuwe ervaringen kunnen worden opgedaan. Zonde om te blijven zitten waar je zit en om gewoon door te blijven gaan met wat al lang bekend is. Dan worden er kansen gemist om te groeien, beter te worden, boven jezelf uit te stijgen zelfs. De Vissen kan veel voor elkaar krijgen en daarvoor bewondering en erkenning krijgen – maar ook meer inkomsten. Het ligt allemaal binnen de mogelijkheden, maar dan moet de Vissen er wel voor zorgen dat zij voor zichzelf opkomt, laat zien wat zij kan én het aandurven om nieuwe dingen uit te proberen. Rammen en Schorpioenen hebben oog voor de talenten van de Vissen, Steenbokken en Stieren helpen haar vooruit.

Geld & geluk

Eigenlijk zullen de meeste mensen de Vissen goedgezind zijn en haar graag een handje helpen. En hoewel de Vissen daar rijkelijk over beschikt, hoeft ze daar niet eens haar charmes voor in te zetten. Mensen vinden de Vissen aardig en laten zich graag door haar charmeren. Daar is de Vissen zich ook van bewust en dat zorgt ervoor dat zij zich goed voelt over zichzelf. Met de financiën zit het ook wel goed dit jaar. En als er echt promotie wordt gemaakt, reken er dan maar op dat dit in de portemonnee gemerkt wordt.

Highlights

Het wordt een jaar vol hoogtepunten, creativiteit, geluk en affectie. Mei en juni en de laatste maanden van 2018 stijgen daar nog eens extra bovenuit.

Voorspellingen door astroloog Renée Maas.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden