Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Liefdesleven – ‘Ik voelde me dom en gebruikt!’

Zijn zelfverzekerde houding, sterke armen en zijn brede lach, ik viel er meteen voor.

Ook al ben ik best tevreden met mijn voorkomen, op hem afstappen durfde ik niet. Toen hij twee uur later opstapte zonder ook maar een blik in mijn richting te geworpen te hebben, dacht ik dat mijn kans verkeken was.

Advertentie

Wekelijks ging ik terug naar de kroeg in de hoop een glimp van hem op te vangen. Ik fantaseerde over zijn huis, zijn familie en over hoe het zou zijn om met hem te zijn. Als een verliefde puber wachtte ik aan de bar.

Drie weken later was hij er weer. Wiebelend op mijn barkruk durfde ik na een paar wijntjes op hem af te stappen. Uren hebben we staan kletsen. Ik was in de wolken en ons eerste afspraakje volgde snel.

We spraken af in een restaurant, maar belandden al snel in bed. En zo ging het afspraak na afspraak. Elkaars vrienden of familie zagen we niet en ook het huis kwamen we amper uit. We hadden alleen oog voor elkaar. Dolgelukkig was ik met hem.

Na een paar maanden wilde ik weten wat de volgende stap zou zijn, want ook al liep alles op rolletjes, ik wilde duidelijkheid. Hij klapte dicht en vertelde dat hij me fantastisch vond, maar nog niet toe was aan samenwonen of elkaars familie ontmoeten. Hij had een heftige relatie achter de rug en vond het goed zo.

Ik besloot er over op te houden en genoot van ieder moment met hem. Een tijd ging het goed, tot hij ineens afstandelijk deed. We zagen elkaar minder en ik begreep niet waarom.

Toen ik hem eindelijk weer zag, wilde ik weten hoe het zat. Weer zei hij dat hij niet toe was aan een serieuze relatie. Hij dacht dat het beter was als we elkaar minder zouden zien. Mijn droom viel ik duigen, maar ik bleef hoop houden en gaf hem tijd en ruimte.

Weken liet ik hem met rust. Af en toe sms’ten we. Tot ik op Facebook zag dat zijn status was veranderd in ‘relatie’. Ik speurde zijn profiel af en kwam foto’s tegen van hem en zijn vriendin in Parijs, op het terras en bij een concert. Woest was ik. Want waarom zei hij niet gewoon dat hij mij niet leuk genoeg vond? Ik voel me ontzettend dom. En gebruikt.”

Lees ook de vorige Liefdesleven

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien