Lieke Lamb – smurfengordijn

Naast stopcontact-beveiligers, deurstoppers en traphekjes waren daar de knuffels en het tal- en kleurrijke speelgoed.

Voordat bezoek langs kon komen, moest beneden snel plek gemaakt worden tussen alle klei- en kleurmaterialen. Avonden lang maakte ik zelf alle rondslingerende puzzels, om te zorgen dat de stukjes compleet waren.

De kinderkamers als ook de gang boven waren zo goed als behangen met grote Disney posters. En Peter Rabbit- accessoires sierden de eettafel. Ik vond het allemaal best.

In de douche hing, in afstemming met de watervaste plakstickers op de douchewand, een Winnie-the-Pooh douchegordijn. Dat douchegordijn kon me irriteren. Het had iets gluurderigs, zoals Meneer Uil daar keek, terwijl ik naakt onder de straal stond. En douchen met zijn tweeën, onder het toeziend oog van Knorretje – zo vond ook manlief- werkte verre van romantiek verhogend.

Ze worden iets groter en langzaamaan maakt de peuterspeelzaal plaats voor een jeugdhonk. Van box tot buggy: steeds meer verdwijnt er uit mijn huis. De steeds heftiger op de zenuwen werkende ‘Plop’-deuntjes zijn vervangen door een iets hipper ‘Gers Pardoel’ en ‘One Direction’- geluid.

Nou dat douchegordijn nog. De jongste is 6 dus “time to kill the bear”.

Toen we onlangs 15 jaar getrouwd waren, wilden de kinderen helemaal zelf een cadeau regelen. Ik deed het gordijn als suggestie, daar ze zelf Pooh-bear ook wel zat waren, maar beloofde me er verder niet mee te bemoeien.

Leuk om ze zo zelfstandig te zien worden. Geld uit de spaarpotten regelen, overleg, geheimzinnigheid en veel enthousiasme. En ik nam me heilig voor dat ik enthousiast zou reageren, wat voor gruwelijk bloemetjesgordijn het ook werd …alles beter dan Pooh.

Het nieuwe gordijn hangt en bij iedere douchebeurt staren nu 33 net iets te vrolijke blauwe smurfen me uitdagend aan. Manlief kon nog troostend uitbrengen dat op het smurfige gordijn in ieder geval een belerend kijkende Grote Smurf ontbreekt. En ik verzuchtte dat we onze zegeningen maar moesten tellen.. het is in ieder geval geen Justin Bieber print geworden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden