Butter cut knife wood raw ingredient bake food. Beeld Getty Images
Butter cut knife wood raw ingredient bake food.Beeld Getty Images

Lifehack: zó smelt je harde boter in no time

Heb je zin om te bakken, maar geen zin of tijd om te wachten tot de boter zacht is? Met deze tip kun je vrijwel meteen aan de slag.

Susan DalstraGetty Images

Het idee is dat je de te harde boter net zo behandelt als kaas. Huh? Ja, echt. Met deze tip is de boter in mum van tijd eh, boterzacht.

Wat je nodig hebt:

Een kaasrasp en een stuk boter.

Hoe je het doet:

Rasp de boter net zoals je zou doen bij een blok kaas. Wacht een halve minuut tot een minuut en ga dan verder met je recept.

Werkt het echt?

Yes! De geraspte boter wordt vrijwel direct zacht. En niet alleen dat: het is meteen een stuk makkelijker om de boter te mengen met andere droge ingrediënten als meel en suiker (hoera, koekjes!).

Bron: TikTok

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden