Vrouwen Beeld Getty Images
VrouwenBeeld Getty Images

PREMIUMvrouwen

Linda (47): “De zussen van mijn vader hadden een hekel aan mijn moeder”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend.

Tineke BeishuizenGetty Images

Linda (47): “De zussen van mijn vader hadden een hekel aan mijn moeder. Met z’n vieren hadden ze over hun broertje gemoederd, die nu in een verre stad woonde met een vrouw die hem niet verdiende. Om mijn moeder had hij zijn verloving met de beste vriendin van zijn oudste zus verbroken. Dat was hard aangekomen en het werd mijn moeder aangewreven. Zij had hem verleid door op de ijsbaan voor zijn voeten een smak te maken. Hij had haar overeind geholpen en ja, zo gaan die dingen. De eerste keer dat ze was uitgenodigd voor een etentje met de hele familie had mijn vader tegen haar gezegd: ‘Je zult zien hoe gezellig het wordt.’ Mijn moeder geloofde er niets van, maar dat het zó erg zou worden, had ze van tevoren niet kunnen bedenken. Het eerste wat ze zag toen ze binnenkwam, waren de kille blikken van de vier zusters. Maar ook haar aanstaande schoonmoeder was niet hartelijk. Alleen haar toekomstige schoonvader was aardig geweest. Hij was een liefhebber van aantrekkelijke vrouwen, en dat was mijn moeder. Ze heeft het bezoek uitgezeten, terwijl ze gelaten de steken onder water van de vier zusters onderging.

Een feestelijke bruiloft wilde ze niet. Ze is getrouwd zonder de familie van mijn vader erbij, met alleen een paar goede vrienden. Zo had ze toch een leuke trouwdag. Het werd haar door de schoonfamilie niet in dank afgenomen. Gelukkig gingen ze aan de andere kant van het land wonen, zodat het aantal bezoekjes beperkt bleef. Ze vertelde me ooit hoe ze mijn broertje en mij als baby in haar armen geklemd hield als de familie op kraambezoek kwam. Zelfs haar schoonmoeder mocht de baby niet vasthouden. Over onze hoofdjes heen keek ze vijandig naar het bezoek, is te zien op de foto’s die toen gemaakt zijn. Het is nooit iets geworden tussen de schoonfamilie en mijn moeder. Maar mijn vader en moeder zijn verliefd gebleven tot op de dag dat mijn moeder overleed. Dat vind ik dan wel weer mooi.”

Ook je verhaal vertellen? Mail dan naar redactie@libelle.nl o.v.v. Vrouwen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden