Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Dit luipaardbrood is bijna te mooi om op te eten (+recept!)

De Franse bakker Patricia Nascimento heeft het waanzinnige recept van luipaardbrood gedeeld met de wereld en wat blijkt? Het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Leuk om deze kerstvakantie eens met de kleinkinderen te maken, nietwaar?

Advertentie

Zo ga je aan de slag
Dit heb je nodig:

  • 375 g bloem
  • 35 g suiker
  • 1 tl gist
  • 1/2 tl zout
  • eerst 250 ml melk, later nog eens 1 centiliter melk en daarna nog 5 milliliter melk
  • 15 gram cacao
  • 2 gram bamboe houtskoolpoeder

Schermafbeelding 2015-12-22 om 11.08.49

Gooi deze ingrediënten met alléén de 250 milliliter melk, behalve het cacaopoeder en het bamboe houtskoolpoeder, allemaal bij elkaar in een bak en kneed het geheel tot een stevig deeg. Daarna voeg je 20 g zachte boter toe en kneed je nog ongeveer 20 minuten door, totdat alles met elkaar vermengd is. Hoe je kunt checken of je deeg klaar is? Prik er een gat in met je vinger: als het gat blijft zitten dan kun je door met de volgende stap.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 10.47.05

Verdeel de deegbal nu in 2 stukken. Laat 1 helft in een bak met bedekt met folie een uur opstijven in de koelkast. Bij de andere helft van het deeg gooi je 15 g cacao en nog eens 1 cl melk. Kneed alles zodat de cacao wordt gemengd. Haal 200 g van deze deegbal af en laat dit een uur in de koelkast opstijven.

Voeg vervolgens 2 g bamboe houtskoolpoeder toe en 5 ml melk. Verdeel na het opstijven in de koelkast je 3 verschillende deegballen in 7 kleinere ballen.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 10.58.32

Maak van het cacaodeeg langwerpige rollen. Maak ook van het bamboedeeg ovaalvormige, platte pannenkoeken en maak ze groot genoeg zodat ze óm de cacao-rollen passen. Dan maak je de ballen van het witte, gewone deeg plat en rol je deze weer om de donkere rollen.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 11.00.08

Gooi de rollen in een broodvorm en laat dit nog 2 uur opstijven.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 11.05.38

Bak het brood in de oven op 180 g Celsius gedurende 30 tot 35 minuten. En tadáá: je haalt zó een luipaard uit je oven!

Schermafbeelding 2015-12-22 om 10.35.21

Bron: Viral Mundo. Beeld: YouTube

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien