Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Maak je eigen strandtas

 

 

Advertentie

Tijd: 2 uur

Benodigdheden:
stof 150x80cm (bxl) (via www.vlisco.com)
garen
schaar
breinaald
naaimachine
dik en stevig koord (1 cm doorsnee) voor hengsels ( 140 cm)
grote veiligheidsspeld

Werkbeschrijving:
Leg het patroondeel van de tas op de dubbelgevouwen stof en zet het langs de randen met spelden vast. Knip de twee patroondelen uit. (voor- en achterkant van de tas). Knip voor de hengsels van de tas twee lappen van 5cm breed en 75cm lang uit de resterende stof. Knip het koord in twee stukken van 70cm. Leg de twee patroondelen van de tas met de goede zijdes op elkaar. Leg een klein vouwtje van 2cm in de uiterste hoeken van de onderkant van de tas. Zet ze vast met een speld. Hierdoor ontstaat er volume en is de tas minder plat. Stik de 2 zijnaden van de tas dicht en laat aan de bovenzijde (zie patroon) een opening open van 12cm. Zoom de openingen om. (4 stuks). Stik een zoom van 4cm aan de bovenzijde van de tas. (hierdoor rijgt u straks de hengsels van de tas) Stik de onderkant van de tas dicht.

Werkbeschrijving hengsels:
Vouw de twee lappen voor de hengsels dubbel en stik ze in de lengte vast. Keer ze binnenstebuiten m.b.v een breinaald, rijg een touw aan een veiligheidsspeld  en haal dit door de tunnel. Herhaal deze handeling voor het tweede hengsel. Rijg vervolgens de twee hengsels door de twee zomen (bovenkant van de tas) m.b.v. een veiligheidsspeld. Stik de uiteinden van de hengsels aan elkaar en trek ze iets verder door de zoom zodat het stiksel niet meer zichtbaar is.

Download hier het patroon van de strandtas.

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien