Lekker lezen

Maak kans! Hartverwarmende boeken voor de koude dagen

L05_Extra Hi_Boekenwinactie Beeld Getty Images
L05_Extra Hi_BoekenwinactieBeeld Getty Images

Met een beetje mazzel vriest het of ligt er nu sneeuw. Hoe dan ook, niets zo fijn als met een goed boek op de bank. Doe mee en maak kans op een van deze boeken!

RedactieGetty Images
null Beeld
 1. Maffia-maatjes
  Twee vriendinnen groeien op in naoorlogs Brooklyn, waar hun vaders voor de Familie werken: de maffia. Sofia is uitbundig, Antonia bedachtzaam. Ook als ze echtgenotes, moeders en leiders zijn, blijven ze vriendinnen. Tot die noodlottige avond waarop hun loyaliteit aan elkaar en aan de Familie op de proef wordt gesteld.
  De Familie, Naomi Krupitsky € 21,99 (Ambo | Anthos)
 2. Vriendschap & liefde
  Alice is een succesvol romanschrijver. Ze vraagt haar vriend Felix of hij met haar meegaat naar Rome. Haar beste vriendin Eileen verwerkt een relatiebreuk en flirt met jeugdvriend Simon. Willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor een relatie? Over vier mensen die elkaar liefhebben, maar ook pijn doen.
  Prachtige wereld, waar ben je, Sally Rooney € 24,99 (Ambo | Anthos)
 3. Besties van vroeger
  Tegenpolen Elisa en Beatrice ontmoeten elkaar op hun veertiende en er ontstaat een vriendschap die onverbreekbaar lijkt. Ze delen alles: hun eerste feestjes en liefdes, de eerste pijn en rouw. Tot er iets gebeurt. Dertien jaar later is Beatrice wereldberoemd en heeft Elisa – zij is inmiddels moeder – het nog steeds moeilijk met de breuk.
  Een vriendschap, Silvia Avallone € 24,99 (De Bezige Bij)
 4. Op de vlucht
  Als de tien-jarige Fish zijn beste vriend Bread te hulp schiet omdat zijn vader hem mishandelt, loopt dit helemaal verkeerd af. De jongens denken dat ze de man hebben vermoord en ze vluchten de bossen van Wisconsin in. Ze willen naar de vader van Fish, terwijl allerlei volwassenen uit alle macht proberen de twee jongens te vinden.
  De rand van de wereld, Andrew J. Graff € 21,99 (Mozaïek)
null Beeld
 1. Erfenis
  Voor haar tachtigste verjaardag nodigt Josefine haar drie kinderen uit voor ‘een verrassing’. Zij hopen op een smak geld, omdat ze alle drie geldzorgen hebben. Dan appt ze dat ze in Dresden is ingesneeuwd: of de kinderen willen wachten op de verrassing. Die pakt anders uit dan ze verwachtten.
  De verrassing, Jet van Vuuren € 15,99 (Ambo | Anthos)
 2. Drie families
  Als de familie van Minerva Sinclaire is getroffen door de Depressie, vertrekt ze naar Hollywood om carrière te maken en veel geld te verdienen. Maar alles mislukt. Als ze (onterecht) wordt verdacht van moord, moet ze zelfs vluchten. Kan ze ooit nog terug naar huis?
  Meer dan goud, Stephanie Landsem € 24,99 (Kok)
 3. Geheim
  Jill vertrekt met haar drie zoons, hun partners en de kleinkinderen naar het vakantiehuis dat op een paar uur rijden ligt. Een zwaar verkeersongeval verpest de vakantie. Maar binnen deze familie ettert een geheim. En niets kan voorkomen dat het juist nu naar buiten komt
  Ik moet je iets vertellen, Nicola Moriarty € 20,- (De Fontein)
 4. Waargebeurd
  In 1848 vertrekt de Ierse Henry O’Toole naar Amerika om er te werken als smid. Op een plantage in Virginia ontmoet hij Sarah, een tot slaaf gemaakte dienstmeid. De aantrekkingskracht tussen Henry en Sarah is groot én gevaarlijk. Een waargebeurd verhaal over de grootouders van de auteur.
  Een volmaakte eenheid, Tammye Huf € 22,99 (Signatuur)
 5. Dubbelleven
  James houdt er twee gezinnen op na: een officieel en een geheim gezin. Bij beide gezinnen heeft hij een dochter. Chaurisse is zijn erkende dochter, geheime dochter Dana weet van het bestaan van Chaurisse. Wat James nooit had kunnen voorzien, is dat ze vriendinnen zouden worden.
  Het op één na beste leven, Tayari Jones € 21,99 (HarperCollins)
 6. Terug naar vroeger
  Faye is gelukkig getrouwd en moeder van twee dochters. Haar moeder Jeanie stierf toen ze pas acht was. Over dat verlies is ze nooit heen gekomen. Op een dag bevindt ze zich in 1977, het jaar voordat haar moeder stierf. Ze komt opnieuw in contact met haar moeder en met zichzelf als achtjarige.
  Ver weg, dichtbij, Helen Fisher € 21,99 (Ambo | Anthos)
null Beeld
 1. In de wildernis
  Een jonge vrouw leeft in de ruige wildernis van Oost-Europa, tot ze in het bos een groep Joden tegenkomt, op de vlucht voor de nazi’s. Als ze hoort wat er in de buitenwereld gebeurt, besluit ze de groep alles te leren over overleven in de natuur. Van hen krijgt ze verrassende levenslessen.
  Hier ben je veilig, Kristin Harmel € 20,99 (Boekerij)
 2. Een droomkerst
  Een meisje van zestien viert kerst bij kennissen in hun grote landhuis. Ze geniet volop van de maaltijden, het schaatsen en de paardrijlessen, spelletjesavonden en een heus bal. Ze heeft een heerlijke tijd, tot vlak na haar terugkeer naar huis de Eerste Wereldoorlog uitbreekt.
  Een heerlijke tijd, Elizabeth Jane Howard € 24,99 (Atlas Contact)
 3. Onmogelijke liefde
  In de Russische winter van 1941 krijgt de Duitse legerarts Paul Bauer de opdracht in het voormalige landhuis van Leo Tolstoj een veldhospitaal op te zetten. Katarina bestiert er de boel met haar personeel. Hoewel de Duitsers niet welkom zijn, ontstaat er iets moois tussen de twee.
  Het landhuis aan het front, Steven Conte € 21,99 (HarperCollins)
 4. Gerechtigheid
  Met Project Bluebird pro-beerde de CIA het geheugen van mensen te resetten met technieken die werden ontwikkeld in concentratiekampen. Vlak na de oorlog ontvlucht Eva het verwoeste Berlijn. In New York ontdekt ze welke gruwelijke praktijken haar vader tijdens de oorlog uitvoerde. Eva wil één ding: gerechtigheid.
  Het Bluebird geheim, Sharon Cameron € 21,99 (Mozaïek)
null Beeld
 1. Grote kunstroof
  Londen, 1979. Inspecteur William Warwick raakt in de ban van een kunstvervalser.Tijdens zijn onderzoek naar de diefstal van een Rembrandt ontmoet hij de knappe en slimme museumgids Beth. Een geheim werpt schaduwen op hun prille liefde. Deel 1 van een serie.
  Wie niet waagt, Jeffrey Archer € 19,99 (HarperCollins)
 2. Kat-en-muisspel
  Op haar twaalfde overleeft Eve Black als enige van haar familie een aanval van een seriemoordenaar. Jaren later schrijft ze een bestseller over haar pogingen om de moordenaar op te sporen. Bewaker Jim Doyle leest het boek: Eve zit gevaarlijk dicht bij de waarheid...
  Je liet mij leven, Catherine Ryan Howard € 20,- (Boekerij)
 3. Lijkenpikker
  Lila woont met haar man Aaron in een idyllisch stadje, waar hij lesgeeft op een school. Ze lijken een perfect stel, maar als Aaron niet op zijn werk verschijnt en zijn auto weg is, maakt Lila zich zorgen: waar is haar man, als zij zijn lijk een paar uur eerder in zijn auto bij de school achterliet?
  De perfecte echtgenote, Darby Kane € 18,99 (Volt)
 4. Opgestaan?
  Inspecteur Barbarotti en zijn partner Eva Backman trekken zich terug op Gotland, in afwachting van een onderzoek of Eva haar dienstwapen onrechtmatig heeft gebruikt. Dan meent hij een buschauffeur te herkennen die zes jaar geleden het slachtoffer was van een misdrijf. Zijn lichaam is nooit gevonden.
  Herfst op Gotland, Håkan Nesser € 22,50 (De Geus)
 5. Stalker
  Dokter Marcus Valentine heeft een mooie vrouw, drie kinderen en een goede baan. Toch mist hij iets. Of beter: iemand. Tot hij op een ochtend iemand ziet hardlopen die sprekend op zijn jeugdliefde lijkt. Zijn belangstelling voor deze Georgie wordt een obsessie.
  Ik volg jou, Peter James € 17,99 (De Fontein)
 6. Foute collega
  Inspecteur Philly McCarthy wordt opgeroepen bij een melding van huiselijk geweld. Tempe blijkt de vriendin te zijn van een onderscheiden collega die eerdere meldingen van huiselijk geweld wist te ontlopen. McCarthy is vastbesloten haar te helpen. Maar is de vrouw wel wie ze zegt dat ze is?
  Als je van mij bent, Michael Robotham € 20,99 (Cargo)
null Beeld
 1. Kiesrecht
  Annabelle, de dochter van een platte-landsdominee, krijgt een beurs voor de universiteit van Oxford, mits ze de beweging voor vrouwenkiesrecht steunt. Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Haar doelwit: Sebastian Devereux, een kille, berekenende hertog. Deel 1 van de Vrouwen van Oxford-serie.
  De hertog op zijn knieën, Evie Dunmore € 15,- (Xander)
 2. Moordmotief
  Als Rebecca Lane afreist naar Swanford Abbey, weet ze nog niet dat Sir Frederick daar ook is: de man die ooit haar hart brak. Als er een moord wordt gepleegd, ontdekt Sir Frederick dat er meerdere gasten zijn met een motief voor de moord.
  De echo van Swanford Abbey, Julie Klassen € 23,99 (Kok)
 3. Drie broers
  Iedereen is het erover eens: Billie Bridgerton zal een telg van de bevriende Rokesby’s trouwen, maar welke? Als kind was Billie al onafscheidelijk van Edward én Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze niet kan uitstaan.
  De onuitstaanbare erfgenaam, Julia Quinn € 17,99 (Boekerij)
 4. Duel
  Engeland, 1546. Bij een moordpartij weten alleen Aleyah en Manitas te ontkomen. In een herberg krijgen ze kost en inwoning op voorwaarde dat Aleyah voor de gasten danst. Op een avond ontmoet ze daar een man die haar niet onberoerd laat. Als ze ontdekken dat hij achter de aanval zat, daagt Manitas hem uit voor een duel.
  Het hart van Weshley Castle, Marina Folkers € 16,- (Z&K)
null Beeld
 1. Broederliefde
  Koen woont met zijn ouders aan de kust. Als zijn moeder is bevallen van een gehandicapt kindje, raakt ze steeds meer in zichzelf gekeerd en komt zijn vader nog nauwelijks thuis. Koen zorgt voor zijn pasgeboren zusje. Dat valt niet mee als je veertien bent...
  Niets ontgaat ons, Janke Reitsma € 22,99 (Mozaïek)
 2. Liefde in de Bijlmer
  In de Bijlmer worden buren verliefd op elkaar. Hij is vuilnisman en heeft schulden. Zij is naar het stadsdeel verhuisd om in een creative community te wonen. Door corona belanden ze onder de armoedegrens. Maar haar armoede ziet er anders uit dan die van hem.
  Zuigertje, Gwen van der Zwan € 21,99 (Podium)
 3. Eigen stem
  Een jonge vrouw studeert af aan het conservatorium en zingt daarna geen noot meer. Ze onderzoekt haar verleden en dat van haar overleden ouders. En van haar voorouders, met vergelijkbare verhalen over muziek, verlies, jodendom en schaamte.
  Waar gezongen wordt, Shula Tas € 20,99 (Pluim)
 4. Wie is mijn vader?
  Nadia Smits groeit op bij haar moeder. Ze heeft haar Marokkaanse vader nooit ontmoet. Als kind vertelt ze iedereen dat ze half-Spaans is. Onder aansporing van Reyn, met wie ze een huis en vaak ook het bed deelt, begint ze een zoektocht naar haar verleden.
  Vossenjacht, Racheda Kooijman € 22,99 (Orlando)
null Beeld
 1. Onvoltooid
  Na haar scheiding keert Georgia terug naar Colorado, waar ze samenwerkt met de arrogante Noah, die een onvoltooide roman van zijn overgrootmoeder wil afmaken. Als ze brieven vinden, begrijpen ze waarom het boek nooit is afgerond.
  Wat we achterlaten, Rebecca Yarros € 17,50 (Z&K)
 2. De geur van toen
  Sinds Tomas’ grote liefde Maggie overleed, is hij de bezieling voor zijn werk als parfumeur kwijt. In een brief heeft Maggie gevraagd of hij naar Londen wil reizen om hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Dan raakt hij zijn koffer kwijt. Domme pech of niet?
  Een vleugje Londen, Gaby Rasters € 17,99 (Boekerij)
 3. Baby’s
  Izzy en Pete zijn gescheiden en hebben een zoontje Noah. Beth verloor haar man midden in een ivf-traject. Nu wil ze alsnog een baby. Acht jaar geleden hebben de levens van het Beth en Izzy elkaar al eens gekruist en nu gaat dat weer gebeuren. Wat is gerechtigheid?
  Dromen van jou, Dani Atkins € 20,- (De Fontein)
 4. Onmogelijke keuze
  Als Layla door hersenletsel verandert, voelt haar geliefde Leeds zich steeds minder verbonden met haar. Dan ontmoet hij Willow, op wie hij langzaam maar zeker verliefd wordt. Omdat hij hiermee Layla in gevaar brengt, móet hij kiezen. Dat kan voor hen alle drie verkeerd aflopen.
  Layla, Colleen Hoover € 17,50 (Z&K)
null Beeld
 1. 4+
  Bij de dwergen komt Sneeuwwitje erachter dat ze zélf kan bepalen wie of wat ze wil zijn. Ze verandert in Sneeuwwit, tot ze sterk genoeg is om haar vader te verlossen uit de greep van de valse koningin.
  Sneeuwwit, Daan Remmerts de Vries € 17,50 (Volt)
 2. 6+
  Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg, een stapel van oude stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel meer. Boutje kan alles verzinnen én maken, ook dingen die nog niet bestaan. Als hij op een dag tussen de rommel een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen én avonturen!
  Boutje van de rommelberg, Mirjam Oldenhave € 18,99 (Ploegsma)
 3. 10+
  Waarom moest Sokrates de gifbeker leegdrinken? Wat deed Mary Wollstonecraft op een schip vol goud? Waarom ging Simone de Beauvoir met haar blote billen op de foto? In deze filotective vind je wijsheid en waarheid in de wereld van de filosofie.
  De filotective, Stine Jensen € 16,99 (Kluitman)
 4. 13+
  Dit grappige boek legt uit wat er in je lichaam gebeurt, van hoe de nieren werken tot wat perifere zenuwen zijn of een angststoornis. Plus antwoord op vragen als: kun je snotjes opeten? Hoeveel tijd breng je je hele leven door op de wc? En waarom leven er beestjes in je wimpers?
  Adams anatomie, Adam Kay € 19,99 (HarperCollins)

KANS MAKEN?
Vul hieronder het winformulier in. Geef in het opmerkingen veld aan op welk boek je kans wil maken.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden