Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Maak zelf een kussenhoes!

Fleur je interieur op door middel van zelfgemaakte kussenhoezen. Op deze manier geef je je woonkamer op een snelle manier een frisse look. Kies zelf de gewenste stof voor de kussenhoes, zo creëer je jouw originele huiskamerstijl. Maak er gelijk een gezellige middag; ga samen met een vriendin creatief aan de slag! Zo heb je goedkope kussenhoezen en geef je je interieur een persoonlijke touch: twee vliegen in één klap dus.

Advertentie

Dit heb je nodig voor de kussenhoes

  • Stof naar keuze
  • Naaigaren
  • Stofschaar
  • Kopspelden
  • Strijkijzer
  • Meetlint
  • Kleermakerskrijt
  • Kussen

Zó maak je de kussenhoes

1. Meet en knip
Meet het kussen op om te bepalen hoe groot de lap stof moet zijn.

– de hoogte = de hoogte van het kussen
– de lengte = 2x de lengte van het kussen + 15cm

Voorbeeld:
Als je een kussen hebt met de afmetingen 40x60cm gebruik je de volgende afmetingen voor de stof:
– hoogte van 40 cm = 40 cm
– lengte van (2×60)+15 = 135 cm

Knip een rechthoek uit de lap stof van 40 x 135 cm. Markeer met krijt de vouwen aan de verkeerde kant van de stof. Gebruik hiervoor deze formule: breedte van de stof – breedte van het kussen gedeeld door twee.

Markeer vanaf de korte kanten de vouwen op 37,5 cm:
Breedte stof 135 – breedte kussen 60 = 75 delen door 2 = 37,5 cm.

2. Naai
Speld aan beide smalle kanten een kleine rolzoom af, dat is een zoom waarbij je de rand 2 keer omdraait.Zet de beide zoompjes met een stiksteekje vast en strijk ze vervolgens plat. Vouw daarna de afgewerkte zijkanten naar binnen op de vouwlijnen (37,5 cm van de zijkant). Zorg ervoor dat de mooie kant van je stof aan de binnenkant ligt. Op deze manier overlappen de twee afgewerkte zijkanten elkaar in het midden.
Zet de boven en onderkanten goed vast met spelden en stik op 1 cm. Zigzag daarna nogmaals de gestikte naden om rafelen bij het wassen te voorkomen.
Draai de kussenhoes binnenste buiten en duw de hoekjes nog even uit.

3. Wees creatief!
Het is ook leuk om een hoes te maken van verschillende stofjes. Knip de stukken dan aan de hand van het vouwschema (zie 3.) en voeg 1 cm toe aan de lengtes voor de naad. Heb je liever dat de hoesjes steviger dicht zitten? Stik dan klittenband vast op de overslag.

Tip: Maak je zelfgemaakte kussen extra leuk! Voeg applicaties, lint en/of kant toe. Zeegroene accessoires zijn tegenwoordig helemaal hip! Gebruik zeegroene stof voor een frisse huiselijke uitstraling; doe hier inspiratie op!

Bekijk nog meer leuke naaipatronen op www.groeneballon.nl 

De Dag Nadat Vervolg 15 – Mijn computer werd gehackt

Hacken

Premium

Yvon (45): “Ik heb het telefoonnummer dat ik had gebeld later nog gegoogeld. Meteen verschenen er allerlei berichten met: ‘gevaarlijk’ en las ik ervaringen van mensen die hetzelfde was overkomen en ervoor waarschuwden zéker niet het nummer te bellen dat ik wel had gebeld.

Hoe had ik toch zo dom kunnen zijn om klakkeloos dat nummer te bellen? Ik wist toch wat phishing was, daar werd je toch overal voor gewaarschuwd? Ik had wel eens mailtjes en sm

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien