null Beeld

Maddy: “Mijn werk is mijn leven, dat is het altijd geweest”

Zeeland - Carla van Hekke (56, projectmanager zorgverzekeraar), Milou (19, student CIOS) en Rosali (17, heeft een tussenjaar en werkt tijdelijk in de bakkerij), Maddy (79).

Carla: “Het lukte ons zelf niet meer om kinderen te krijgen nadat we een zoontje hadden verloren. Toen een arts opperde of adoptie iets voor ons was, besloten we daarover na te denken. We hebben uiteindelijk onze 2 prachtige dochters uit China mogen ophalen. Mijn ouders hadden een bakkerij en een aantal winkels en waren daar heel druk mee. Niet zeuren en doorwerken, was hun credo. Na het verlies van ons zoontje ben ik anders tegen het leven aan gaan kijken. Werk is niet het belangrijkste. Ik probeer zoveel mogelijk bij onze dochters te zijn en leuke dingen met ze te doen. Met Rosali ga ik naar het museum, met Milou shop ik graag. Het werk breien we daar wel omheen.”

Maddy: “Werken houdt je jong. Mijn zoon heeft destijds de bakkerij en de winkels overgenomen, maar ik werk er nog steeds en blijf me verantwoordelijk voelen. Carla moppert weleens dat ik te veel werk, maar ik kan er niets aan doen. Het is mijn leven, dat is het altijd geweest, dat laat ik niet zomaar los. Toen de kinderen klein waren, was dat ook al zo. Soms lagen ze gewoon in de box of sliepen ze achter in de winkel. Het werk ging altijd door. Dat was geen bewuste keuze, dat ging gewoon zo.”

Rosali: “Ik werk dit jaar bij mijn oom in de bakkerij. Ik verkoop brood, maar werk ook in het magazijn. Mijn oma vrijwel dagelijks even langs. Soms probeer ik me voor te stellen hoe dat vroeger moet zijn geweest, al die kinderen, opa en oma in de bakkerij, een gek idee. 2 jaar geleden zijn mijn moeder, mijn zusje en ik naar China geweest. Daar zou ik de pleegouders ontmoeten die voor me hebben gezorgd als baby, maar dat is helaas niet gelukt. Het was gek om op plekken te zijn waar ik vroeger ook ben geweest. Ik kan me niet voorstellen hoe mijn leven was gelopen als ik daar was opgegroeid. Ik wil volgend jaar de pabo gaan doen, zodat ik voor de klas kan staan. Ik denk niet dat zo’n studie daar had gekund.”

Milou: “Het was zo raar om 2 jaar geleden in China te zijn. Al die mensen daar op wie ik lijk en die ik niet kan verstaan - een bizarre ervaring. Maar het was heel mooi om te zien waar we vandaan komen. Nu kunnen we dat delen, met elkaar en ook met anderen. Ik vond het als kind heerlijk dat onze moeder altijd thuis was als wij uit school kwamen. Ik denk dat je je misschien toch anders ontwikkelt als je geadopteerd bent. Misschien heb ik wel een beetje verlatingsangst. Slapen kon ik ook altijd moeilijk. Mijn moeder was jong toen ze mijn vader ontmoette. Ik denk niet dat ik zelf snel aan iemand zal blijven hangen. Ik ben nog zo jong.”

null Beeld

Styling: Maddy: Gestreepte top (Vero Moda), Blauwe pantalon (Steps) Carla: :Lange Spijkerblouse (H&M) Milou: Spijkerblouse (Lee), Rokje (S’Oliver) Rosali: Spijkerjasje (Asos), Wit Shirt (H&M)

Bekijk hier ook de video met Milou, Maddie, Carla en Rosali van Libelle TV.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden