Make-up voor de rijpere huid: wenkbrauwen

ChrisBrouwer

Belangrijk is dat je niet moet proberen om jezelf veel jonger te laten lijken. Beter is om jezelf zo mooi mogelijk te maken door de mooie punten in je gezicht naar voren te halen. Daarmee leid je de aandacht van rimpeltjes af.

De beauty redactie zal komende weken verschillende tips geven voor make-up voor de rijpere huid. Van foundation tot ogen en van wenkbrauwen tot mond.

Deze week: make-up voor wenkbrauwen

We gaan allemaal voor ogen met een grote oogopslag. Ook wenkbrauwen spelen hierbij een belangrijke rol. Wenkbrauwen kunnen een schaduw geven, waardoor de ogen minder goed zichtbaar worden. Het is dus belangrijk om je wenkbrauwen in vorm te houden door deze te epileren en door te lange haartjes (voorzichtig) te knippen.

Epileren

Schaf een goede pincet aan met een ‘scherp’ uiteinde. Maak je huid en wenkbrauwen vetvrij, anders kun je de haartje niet goed vastpakken met de pincet. Borstel de wenkbrauwen omhoog met een wenkbrauw borsteltje. Span de huid op de plaats waar je de haartjes gaat epileren en trek de haartjes een voor een eruit in de richting van de haargroei. Hoe sneller je trekt, hoe minder pijnlijk.

Bijtekenen

Na het in model brengen kan je de wenkbrauwen bijtekenen met een grijs of grijsbruin wenkbrauwpotlood. Hoe donkerder je huid, hoe donker de kleur mag zijn. Let er wel op dat de wenkbrauw nooit te donker is, dit zorgt voor een harde uitstraling.

Teken alleen de bovenkant van de wenkbrauw en zorg dat er een duidelijk model in de wenkbrauw komt. Dit doe je door te beginnen bij de natuurlijke aanzet. Vervolgens teken je schuin omhoog tot tweederde van de wenkbrauw. Een hoek in de wenkbrauw geeft een optisch liftend effect. Eindig de wenkbrauw in een subtiele punt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden