null Beeld

Marleen: “Bij de prachtige brieven over loslaten kreeg ik een brok in mijn keel”

Marleen Koolmees (54) is redactiemanager en moeder van Lutein (19) en Pia (16). Ze woont samen met Ernst.

Keuzestress

Dit is hoe het meestal gaat. Met een schuin oog lees ik de planning van de komende Libelle. Voor ik het weet, maakt mijn brein een connectie en heb ik opeens een column over een van de onderwerpen in dat nummer in mijn hoofd. Dan typ ik dat als een razende op en klaar. Volgende klus.

Bij Libelle 45, die volgende week in de bus valt, gebeurde dat niet. Er staat simpelweg té veel in waarvan ik denk, vind, nee: zéker weet dat iedereen het zou moeten lezen. Bijvoorbeeld over wat Jane Goodall (ja, die van de chimpansees en ze is inmiddels 86) ons te vertellen heeft over de planeet: een hoopvol maar ook nederig stemmend verhaal. Waarom willen we allemaal toch zo veel spullen? Kan dat niet wat minder? Daar worden niet alleen wij zelf gelukkiger van, maar vooral ook de aarde. Een stuk over koolmonoxidevergiftiging: wat is het, wat kun je ertegen doen? Ik heb de melders in mijn huis al gecontroleerd. En ik weet nu dat koolmonoxide voor vage klachten kan zorgen zonder dat je de link hiermee legt. Super herkenbaar: een artikel over passief-agressief gedrag binnen de relatie. Dat legt feilloos de vinger op de zere plek – want ook ik maak me daar schuldig aan. Leerpuntje dus. Een vrolijk interview met Janny van der Heijden, wat een leuk mens! Toptips voor Boedapest, een stad die hoog op mijn lijstje staat. En een brok in mijn keel bij vijf prachtige brieven over loslaten – niet bepaald mijn sterkste punt. Dus.

null Beeld

Volgende week in Libelle: 124 pagina’s Libelle die allemaal even top zijn!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden