null Beeld

‘Meer geld verdienen dan je collega’s maakt gelukkig’

Geld hebben maakt veel dingen makkelijker, maar het maakt je uiteindelijk níet gelukkig. Wat dan wel? Méér verdienen dan je collega's.

Daar kunnen die mensen aan de overkant van je bureau maar weinig aan doen. Want, dit heeft een reden die bij jezelf ligt: je collega's zijn namelijk jouw directe referentiepunt.

Zelfvertrouwen

Als jij je omringt met mensen die hetzelfde werk doen maar nét voor een wat minder hoog salaris, dan voel jij je beter over jezelf. En daardoor ben je niet alleen blijer met je salaris, maar ook met je carrière an sich. Dat zorgt voor een algemeen groter geluksgevoel en voor meer tevredenheid in je leven.

Mag ik wat vragen?

Onderzoekers van de Universiteit van Warwick en Cardiff ondervroegen meer dan 80.000 mensen en wat blijkt? Hoe blij ze zijn met hun werk en hun leven hangt af van wat hun directe collega's verdienen. Het wordt allemaal bepaald door de mensen om hen heen: verdien je meer dan je beste vrienden, je naaste familieleden en dus ook je collega's? Dan ben je happy.

Verdien je net een paar honderd euro minder per maand, dan is de kans groot dat je wat minder blij bent met je leven. Dan heb je sneller het gevoel dat je 'het niet goed doet' en dat het 'oneerlijk' is, want uiteraard werk jij ook hard voor je euro's.

Hoewel dit onderzoek zich baseert op vergelijkingen, weten we vaak niet wat onze collega's precies verdienen.

En je kunt ook slim omgaan met de resultaten van dit onderzoek. Ga bijvoorbeeld in een niet al te groot bedrijf werken, maar ga dan wél voor de hoogste functie. Als je je dan vergelijkt met je collega's, dan ben jij opeens de winnaar. Kijk, zo kan het in positieve zin óók werken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden