null Beeld

Megaloterij gewonnen door single moeder van vier

Soms wordt een megaloterij gewonnen door precies de juiste persoon! Het overkwam de 26-jarige single moeder van vier Marie Holmes uit de Verenigde Staten, zij won ongeveer 164 miljoen euro.

Meike Bergwerff

De Amerikaanse Powerball megaloterij was op ongekende hoogte toen er deze week drie winnaars uit de bus kwamen die samen 494 miljoen euro krijgen, ieder ongeveer 164 miljoen euro.

Noodgedwongen

Het leven van Marie was tot dat moment zwaar. Ze had twee banen en zorgde alleen voor vier kinderen, van wie een door een hersenbeschadiging spastisch is. Ze moest noodgedwongen met haar banen stoppen om voor haar kinderen te zorgen.

Kerk

"Toen ik het ticket contoleerde, dacht ik even dat ik een hartaanval zou krijgen", aldus Marie tegen het regionale tv-station WECT. Al snel na de ontdekking heeft ze plannen gemaakt over hoe ze het geld gaat besteden. Zo wil ze tien procent van het bedrag aan haar kerk schenken, zo'n zestien miljoen euro. "Ik zou dit bedrag niet hebben gekregen als God er niet zou zijn." Daarnaast benadrukt ze dat ze haar kinderen vooral wil bijbrengen dat geld een mens niet verandert.

Opleidingen

Met hulp van advocaten en financiële instellingen wil ze een huis kopen en geld apart zetten zodat haar kinderen later opleidingen kunnen volgen. "Ik deed en doe alles voor mijn kinderen. Gelukkig hoeven zij zich geen zorgen te maken over schulden en of ze naar school kunnen. Ik ben blij dat ik dat voor ze kan doen." De drie dochters en zoon van Marie hebben opeens een heel andere toekomst voor zich.

Bron: DailyMail. Beeld: WECT

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden