null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Melding van de corona-app? Vanaf woensdag kun je je direct laten testen

Wanneer je in de buurt bent geweest van een besmette persoon krijg je een melding van de corona-app. Waar je eerder vijf dagen moest wachten voor je je kon laten testen, kun je dat vanaf woensdag meteen doen.

Online redactie LibelleGetty Images

Als je zo'n melding van de CoronaMelder krijgt, krijg je ook meteen een advies wat je moet doen om te voorkomen dat je eventueel onbewust mensen in je omgeving ook besmet. Je kon je tot vandaag pas vijf dagen na het laatste contact daadwerkelijk laten testen, maar vanaf woensdag kun je meteen een afspraak maken voor een test na een melding van de corona-app.

Nieuwe richtlijnen corona-app

Het RIVM heeft deze nieuwe richtlijnen opgesteld als reacties op de besmettelijkere varianten van het coronavirus uit Groot-Brittannië en Zuid-Afrika die ook in Nederland momenteel het grootste deel van de besmettingen veroorzaken. Door mensen meteen te testen, willen ze besmette personen eerder op kunnen sporen. Wanneer mensen zich meteen laten testen en de test is negatief, dan is er nog steeds wel een tweede test nodig na vijf dagen.

Pauzefunctie

De CoronaMelder heeft ook een nieuwe pauzefunctie gekregen. Het ministerie schrijft daarover: "Deze pauzefunctie is één van de meest aangevraagde toevoegingen aan de app en vooral geschikt voor gebruikers die hun telefoon regelmatig (moeten) achterlaten in de buurt van andere telefoons. Dat geldt bijvoorbeeld voor scholieren die telefoons moeten inleveren bij aanvang van de les of werknemers die hun telefoon achterlaten in een kluisje." In de app kun je aangeven hoe lang de pauze moet duren, met een maximum van twaalf uur.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl. Beeld: Getty

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden