Mensen die vaak snoozen hebben déze positieve eigenschappen Beeld Getty Images
Mensen die vaak snoozen hebben déze positieve eigenschappenBeeld Getty Images

Mensen die vaak snoozen hebben déze positieve eigenschappen

Ben jij vaak moe als de wekker gaat en wil je nog écht niet uit je bed? Dan is die snooze-knop heel verleidelijk om in te drukken. ‘Stop met snoozen’, luiden de adviezen. Want mensen die veel snoozen zouden lui zijn en het zou zelfs je hele ritme omgooien, maar uit nieuw onderzoek blijkt het toch niet zo erg te zijn als we dachten.

Chanan FoppenGetty Images

Snooze jij elke dag wel een paar keer? Dan is er goed nieuws voor jou. Mensen die vaak snoozen, zijn volgens een studie van Satoshi Kanazawa namelijk slimmer, creatiever en gelukkiger dan mensen die meteen uit bed gaan als de wekker gaat. In de publicatie genaamd Why night owls are more intelligent (Waarom nachtbrakers intelligenter zijn) gaat hij in op het fenomeen snoozen, en wat dit gedrag over iemand zegt.

Uitmuntende intelligentie

Een van zijn conclusies: het is een teken van uitmuntende intelligentie en heeft te maken met ‘de aanpassing aan het moderne leven’. Snoozen is namelijk een recente uitvinding waarop de evolutie ons niet heeft voorbereid. Alleen slimme mensen zouden hier dus gebruik van kunnen maken.

Oplossingen

Het lijkt ons niet heel ingewikkeld om snooze in te drukken op een wekker, maar als de wetenschap het zegt? Uit het onderzoek kwam ook een andere conclusie: als we naar ons lichaam luisteren in plaats van naar onze wekker, kunnen we ook beter onze passies en oplossingen voor onze problemen vinden. Dat maakt ons niet alleen creatiever, maar ook onafhankelijk. Een goede reden om morgen net even iets langer te blijven liggen. Het blijkt namelijk helemaal niet goed te zijn om slaap te ‘over analyseren’, doe vooral wat goed voelt. Slaap lekker.

Lig je vaak wakker? Deze voeding bevordert je nachtrust.

Bron: Independent.co.uk.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden