null Beeld

Met 2500 vrouwen op de fiets door het Vechtdal

Leontien van Moorsel fietste op zaterdag 13 juni met 2.500 dames uit heel Nederland door het Vechtdal in Overijssel. Regioreporter Gina van Elburg doet verslag!

Gina van Elburg

Het was alweer de elfde editie van de Leontien Ladies Ride. De Olympisch kampioene gaf samen met burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg het startschot.

Hardenberg heeft als motto, “de kracht van gewoon doen” en toch vinden er diverse evenementen plaats die verre van gewoon zijn. Het promotieteam stelt ieder jaar een programma op vol uiteenlopende evenementen.

Inloophuis voor mensen met een eetstoornis

Zo werd onder andere door Stad Hardenberg Promotie de Leontien Ladies Ride naar het Vechtdal gehaald. Leontien van Moorsel heeft als topsporter het uiterste uit zichzelf gehaald, overwon de strijd met anorexia en is nu in balans. Met het opzetten van de Leontien Foundation en het Leontienhuis (een inloophuis voor mensen met een eetstoornis) hoopt ze jongeren te kunnen helpen.

Iedereen die meedeed aan Leontien Ladies Ride doneerde € 2,50 aan het Leontienhuis. Voor die € 2,50 kregen de deelneemsters een prachtig C&A t-shirt van comfortabel biokatoen en dat kwam goed van pas op een afstand van 35 km (korte route) of 65 km (lange route).

Vechtdal

Onderweg ontdekten de deelneemsters de gastvrijheid van de bewoners van het Vechtdal. Tijdens een tussenstop op het terras van het Bospaviljoen de Rheezerbelten, kwamen de dames onder het genot van koffie of thee met aardbeien- of appeltaart en muziek van zanger Jord Brinkhuis uit Dedemsvaart weer helemaal op krachten voor de volgende etappe.

Gastvrijheid

Als het aankomt op gastvrijheid, kwaliteit van leven en mentaliteit onderscheidt Hardenberg zich van andere gemeenten. Zodra je de gemeentegrens overschrijdt, voel je je meteen thuis. Het stadje heeft een gezellig marktplein waar zomers heel veel te doen is.

De route van de Leontien Ladies Ride ging door het gevarieerde bosgebied met heide, vijvers en zandverstuivingen met af en toe een weids uitzicht over het Vechtdal. En daarmee werd ook het secundaire doel van de tocht ingevuld: vrouwen meer laten bewegen en de schoonheid van Nederland op de fiets ervaren.

Dweilorkest Toet en Bloaslust

Het werd een sportieve belevenis met aansluitend een fantastisch feest met op het marktplein muziek van Dutch Diamond (Nederlandse Neil Diamond), Jaap Reesema, Arno Bremer en natuurlijk niet te vergeten dweilorkest Toet en Bloaslust! De dag begon een beetje druilerig maar eindigde zonovergoten.

Op het terras van de altijd gezellige Brasserie De Markt bleven de vele deelneemsters, vrijwilligers en de organisatie nog lang nagenieten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden