null Beeld

Met deze schrijfopdracht maak jij korte metten met onverwerkte emoties

Soms zit je even niet zo lekker in je vel. Helemaal niet zo gek, hoor. Maar we begrijpen dat het vervelend kan zijn. Soms komt alles in een keer en dan wordt het onrustig in je hoofd. Je voelt allemaal dingen, en daar wil je vanaf. Dankzij deze schrijfopdracht kun jij makkelijker jouw emoties accepteren en verwerken.

Fenna Witteveen

Jouw beste vriendin reageerde kortaf op een berichtje. Op het werk kreeg je negatieve feedback en je weet niet of je dit jaar wel op vakantie kan. Al die dingen spoken rond in je hoofd en geven je een onrustig gevoel. Maar pak pen en papier, en schenk een glas drinken van het een of ander in. Ga ergens rustig zitten waar je niet gestoord wordt. Zet je telefoon op vliegtuigmodus en de timer op 12 minuten.

Emoties op papier

Deze opdracht komt uit het boek The clarity cleanse van Habib Sadeghi. Schrijf alles op wat jou nu op dit moment dwars zit. Het maakt niet uit of het gaat over werk, geldzorgen, de relatie met je partner, vrienden of familie of iets heel anders. Het gaat erom dat je schrijft over hetgeen waardoor jij nu niet blij bent. Denk er niet te veel over na; gewoon schrijven. Als je timer na 12 minuten afgaat stop je met schrijven. Pennen neer. Het is belangrijk dat je niet alles opnieuw gaat lezen. Het gaat er namelijk niet om of je een goed verhaal hebt geschreven. Het gaat erom dat je alles hebt opgeschreven. Neem je papiertje mee naar een ruimte waar je veilig een vuurtje kan maken, want je gaat nu het blad in brand steken. Belangrijk is dat je het niet verscheurt, maar echt verbrandt. Volgens Habib Sadeghi werkt vuur zuiverend en transformerend. Het doel van deze hele schrijfopdracht is namelijk om de negatieve energie te neutraliseren. Vuur doet dat dankzij het chemische proces door papier in as veranderen.

Als je dit 5 dagen doet kan dat, volgens Sadeghi, de negatieve energie naar positieve energie omzetten. En reken je af met die vervelende, onverwerkte emoties.

Ben je nieuwsgierig naar het boek The clarity cleanse? Je koopt het boek hier:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women's Health, Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden