null Beeld

Met dit apparaatje train jij je bekkenbodemspieren op de juiste manier

De bekkenbodem bestaat uit bindweefsel en spieren. Deze spieren vangen de druk op die in de buik ontstaat door niezen, hoesten, lachen en bewegen. Soms, bijvoorbeeld na een bevalling, kan de bekkenbodem wat zwakker zijn. Met Elvie kun je de spieren nu gemakkelijk en op de juiste manier thuis trainen.

Fenna Witteveen

Er wordt nog weinig gesproken over bekkenbodemproblemen, maar over het algemeen zijn ze juist heel goed te verhelpen. Bespreek ze met jouw huisarts, bekkenfysiotherapeut of gynaecoloog.

Wat is Elvie?

Elvie is een klein apparaatje dat je in je vagina inbrengt. Via een gratis app op je telefoon kun je vervolgens trainingen volgen. In de app zie je een diamantje. Deze wordt op het moment van knijpen opgetild. Dankzij deze visualisatie kun je goed bijhouden of je de oefeningen goed uitvoert. Het is de eerste keren wel moeilijk, maar dat komt juist omdat we bekkenbodemoefeningen vaak verkeerd doen, wat tot schade kan leiden. Dankzij het apparaatje en de app wordt de onjuiste samentrekking gedetecteerd en kun jij de techniek van de oefeningen verbeteren. De volgende keer zul je ze al een stuk beter uitvoeren. Deze voortgang zie je terug in de app. Dat geeft motivatie!

Het belang van de bekkenbodem trainen

De bekkenbodem speelt een belangrijke rol bij de controle van de blaas en bekkenstabiliteit. 1 op de 3 vrouwen heeft een zwakke bekkenbodem. Bij aanstaande en kersverse moeders is dat maar liefst 80 procent. Als je je bekkenbodemspieren versterkt, heb je een betere blaascontrole, versnel je het postnatale herstel en verbeter je je incontinentie. Daarnaast heb je minder risico op verzakking van de baarmoeder, endeldarm en blaas. Bepaald niet onbelangrijk dus.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit apparaatje? Schaf hem hier aan:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair, Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden