null Beeld

Met dit recept maak je de lekkerste mango cake

Het paasweekend komt al om de hoek kijken. Hoog tijd om de lekkerste recepten te verzamelen. En dit recept voor een heerlijke paascake van Koopmans bakexpert Saakje mag niet ontbreken. 

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Koopmans

null Beeld

Alleen al de gedachte aan Pasen maakt mij vrolijk. Op een rijk gedekte tafel met natuurlijk vrolijke narcissen en zelfgebakken broodjes mag deze paascake met mango niet ontbreken! Versier ‘m naar hartenlust met lekker veel chocolade eitjes en paashaasjes. Fijne Pasen!

Bereiden: ca. 45 min. Bakken: 60 min.

Benodigheden voor deze lekkere paascake met frisse mangosaus

  • 1 pak Koopmans Fijne Cake
  • 150 g boter
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 10-15 g amandelschaafsel

Voor de slagroom:

  • 500 ml slagroom
  • suiker naar smaak

Voor de mangosaus:

  • 1 mango
  • sap van ½ limoen
  • 25 g geleisuiker

Voor de versiering:

  • Chocolade paaseitjes

Extra nodig:

  • mixer met garden
  • springvorm van 24 cm
  • 2 spuitzakken met ronde spuitmond

null Beeld

Zo maak je het

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrisch: 160 °C, hetelucht: 150 °C, gas: stand 2-3.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter.
  3. Bestrooi de ingevette rand met het amandelschaafsel.
  4. Klop met de mixer de boter en limoenrasp zacht en romig en voeg dan de cakemix, 50 ml melk en de 4 eieren toe.
  5. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
  6. Spatel als laatste het limoensap door het beslag.
  7. Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak de cake in 60 minuten gaar en laat buiten de oven afkoelen.
  9. Verwijder de ring van de springvorm na het afkoelen.
  10. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
  11. Pureer het vruchtvlees en breng het in een steelpan aan de kook samen met het limoensap en de geleisuiker.
  12. Laat dit ongeveer 3-5 minuten rustig doorkoken en laat het daarna afkoelen.
  13. Roer af en toe door.
  14. Giet de mangosaus in een (wegwerp)spuitzakje.
  15. Klop de slagroom stijf en voeg naar smaak wat suiker toe.
  16. Schep de slagroom in een spuitzak met ronde spuitmond.
  17. Snijd met een broodmes de cake in twee gelijke helften. Leg de onderste helft op een schaal.
  18. Spuit kleine ‘dopjes’ slagroom op de onderste cakehelft.
  19. Spuit ongeveer 1/3 van de mangosaus over de slagroom.
  20. Hak wat paaseitjes en strooi deze hierover.
  21. Leg dan voorzichtig de bovenste cakehelft erop.
  22. Spuit hierop weer ‘dopjes’ slagroom en mangosaus.
  23. Versier de taart ten slotte met chocolade paaseitjes.

Tips:

  • Laat de mangosaus goed afkoelen voordat je deze op de slagroom spuit, anders smelt de slagroom
  • Zet de onderste cakehelft alvast op een taartplateau of bord, zodat je de paascake niet meer hoeft te verplaatsen als deze af is.

Bekijk hier het bakfilmpje om te zien hoe je makkelijk deze lekkere paascake maakt.

Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.

null Beeld
null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden