Sabayon met gemberbier, verse vijgen en honing Beeld Sigurd Kranendonk
Sabayon met gemberbier, verse vijgen en honingBeeld Sigurd Kranendonk

Mmm: sabayon met gemberbier, verse vijgen en honing

Een vleugje gember in het bier geeft de sabayon wat meer pit en combineert fantastisch met de vijgen en honing. Gebruik voor dit recept een halve eierschaal als maatbekertje.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 3 eidooiers, op kamertemperatuur
  • Fijne kristalsuiker
  • Bier met gember, bijv. Gebrouwen door Vrouwen (of alcoholvrij gemberbier)
  • 4 rijpe vijgen, in kwarten
  • Eventueel wat poedersuiker om te bestrooien
  • 4 el honing

Zo maak je het

  1. Breek de eieren doormidden, splits ze en doe de dooiers in een speciale sabayonpan met bolle bodem of neem een schaal die je boven een pan kokend water hangt zonder dat het water de schaal raakt. Bewaar een halve eierschaal als maatbeker.
  2. Voeg 3 halve eierdopjes suiker en 3 halve eierdopjes bier toe. Klop met een garde goed door elkaar.
  3. Zet het vuur op middelhoog en klop ‘achtjes’ met de garde totdat het mengsel begint te binden. Ga door tot het een stevige sabayon wordt; hij is klaar zodra je er strepen in kunt trekken met de garde. Laat afkoelen.
  4. Schep een beetje honing onder in 4 glazen, giet de sabayon erop en vul het glas verder aan met de stukken vijg.
  5. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kcal.: 238 P.P.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden