Moeilijke slapers opgelet: déze bodylotion zou je sneller naar dromenland kunnen sturen Beeld ThinkStock
Moeilijke slapers opgelet: déze bodylotion zou je sneller naar dromenland kunnen sturenBeeld ThinkStock

Nachtrust

Moeilijke slapers opgelet: déze bodylotion zou je sneller naar dromenland kunnen sturen

Er zijn verschillende gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat je sneller in slaap valt. Zo leest de een graag een boek voor het slapengaan, terwijl een ander weer zweert bij het nemen van een warme douche. Heb jij al van alles geprobeerd, maar wil niks tot nu toe écht helpen? Dan kan het geen kwaad om eens magnesiumbodylotion uit te proberen: het zou namelijk kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.

Erandi GodinezThinkStock

Volgens slaapdokter Temitayo Oyegbile-Chidi kan deze bodylotion een echte ‘lifesaver’ zijn voor mensen met slaapproblemen. “Magnesiumbodylotion is geweldig voor je slaaproutine”, zo vertelt ze. “Het aanbrengen van een bodylotion op zich zelf kan er al voor zorgen dat je wat meer ontspant, maar magnesium kan er ook nog eens voor zorgen dat je spieren kalmeren en je lichaam sneller ontspant, waardoor je dus ook sneller in slaap valt.”

Betere nachtrust

“Als je merkt dat je spieren vaak erg gespannen zijn als je in bed ligt, dan is dit waarschijnlijk de reden dat je niet goed in slaap kunt vallen”, zo legt Temitayo uit. “Het is natuurlijk ook zo dat als je gestrest bent over dingen, je vaak gespannen bent in je rug, nek etc. Zelfs als het je dan lukt om uiteindelijk in slaap te vallen, is de kans groot dat je midden in de nacht wakker wordt doordat je spieren zo gespannen zijn. Dus als iets ervoor kan zorgen dat je spieren wat meer ontspannen, dan kan dat je nachtrust aanzienlijk verbeteren.”

Goed voor je huid

En magnesium doet niet alleen wonderen voor je nachtrust, het is ook nog eens goed voor je huid. Magnesium kan namelijk voorkomen dat je last krijgt van een droge, schilferige huid. Iets wat vaak voorkomt bij mensen die erg gestrest zijn. Kortom: het is het proberen waard!

Bron: Well and Good

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden