null Beeld

Morning! Begin de zondag met kaaswentelteefjes

Wentelteefjes gevuld met kaas en gebakken in de koekenpan zijn verrukkelijke ontbijtverwenners. Perfect op een dag wanneer tijd geen rol speelt.

Nodig voor 8 stuks kaaswentelteefjes

  • 4 plakjes (casino)witbrood, zonder korst
  • 1 el mosterd
  • 2 plakken jongbelegen kaas (zo groot als de plak brood)
  • snufje tijmblaadjes
  • zout, peper
  • 1-2 eieren
  • 1-2 el slagroom
  • 30-40 g boter

Zo maak je het

Bestrijk de plakjes brood heel dun met mosterd. Leg op 2 ervan een plak kaas en bestrooi met tijm en peper. Dek af met de andere 2 plakjes en druk de boterhammen stevig op elkaar. Snijd elke dubbele boterham diagonaal in 4 driehoeken. Klop de eieren los met de slagroom en wat zout en peper. Haal de wentelteefjes eerst door losgeklopt ei en bak ze daarna op middelhoog vuur aan beide zijden goudgeel en krokant in de hete boter in een grote koekenpan. Serveer ze warm.

Bereiden: circa 20 minuten. Circa 100 calorieën per stuk.

Geen ontbijt in huis? Bestel dan alle ingrediënten in een keer online. Of ga buiten de deur ontbijten! Dat is de nieuwste trend in foodland. Bekijk hier de adresjes.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Renée Frinking

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden