null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Motivatie voor sporten nodig? Arie en Klaas Boomsma geven 6 gouden tips

Arie en Klaas Boomsma zijn allebei dol op sport. Arie heeft zijn eigen sportschool: Vondelgym. Klaas is hardlooptrainer. Kun jij wel wat motivatie voor sporten gebruiken? Speciaal aan Libelle-lezeressen geven de broers gouden tips om sportief het nieuwe jaar te beginnen. 

Online redactie LibelleGetty Images

En vooral ook om het sporten vol te houden.

Motivatie voor sporten: gouden tips

1. Haal belemmeringen weg

Klaas: “Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, zodat er geen ruimte is om te denken: ik ga morgen wel. En geef jezelf de tijd. Als je bij de eerste keer hardlopen na honderd meter moet gaan wandelen is dat prima. Bouw het rustig op.”

2. Vraag je af wat je nodig hebt

Arie: “Zie sport als iets wat dienend is aan de manier waarop je leeft. Als je het fijn vindt om in de natuur te zijn, moet je niet in de sportschool gaan hangen. Doe iets wat jouw manier van leven verbetert.”

3. Koop een leuke outfit

Klaas: “Iets waarvan je zin hebt om het aan te trekken.”

4. Stel jezelf een doel

Klaas: “Bedenk: ik ga deze week drie keer lopen, twee keer kort en in het weekeinde iets langer. Veel tegenzin? Trakteer jezelf in het weekeinde op een lekkere run op het strand.”

5. Doe het in kleine stapjes

Arie: “Denk niet op 1 januari: ik ga in maart de marathon lopen. Het is beter om het klein te houden: vandaag ga ik hardlopen, vandaag ga ik me inschrijven bij een gym of naar een yogales. Dan is de kans groter dat je het langer volhoudt.”

6. Geen tijd is geen excuus

Arie: “Daar gaat het vaak fout. Met sporten komt er een prioriteit bij, naast allerlei andere prioriteiten die al bestaan. Er zal dus iets voor moeten wijken. Op schermtijd is vaak wel wat winst te behalen.”

Ook geeft Arie handige tips voor als je even niet kunt sporten:

Tekst: Liddie Austin. Beeld: Getty.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden