null Beeld

Muffins met witte chocolade

Een van de meest gewilde bakrecepten? Muffins! Je hebt ze in allerlei varianten, maar deze met witte chocolade en frambozen zijn toch wel het allerlekkerst!

Richt Kooistra

Wat heb je nodig? (12 gewone muffins)


  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 185 g basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 ml koolzaad- of zonnebloemolie
  • 185 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g witte chocolade stukjes
  • 300 g frambozen, vers of uit de diepvries
  • 2 el grove kristalsuiker, voor de topping

Zo
maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een muffinvorm voor 12 gewone of 6 grote muffins met papieren vormpjes.
  • Meng het meel en de bruine suiker in een grote kom.
  • Klop de eieren, olie, karnemelk en het vanille-extract in een andere kom door elkaar. Roer het meel er rustig en losjes door. Het beslag moet dik zijn, met kleine klontjes. Roer niet te lang, anders worden de muffins taai.
  • Spatel de witte chocolade stukjes en frambozen door het beslag. Vul de muffinvormpjes voor driekwart met beslag. Strooi de grove kristalsuiker erover. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Test eventueel met een houten prikker.
  • Neem de muffins uit de oven, laat ze een paar minuten in de bakvorm afkoelen en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.

S M A K E L I J K

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden