PREMIUMdat wordt smullen
Nagerecht kerst: panna cotta met witte chocolade & kruidnoten
Met panna cotta kun je alle kanten op. De feestelijke kant dit keer: met witte chocolade en kruim van kruidnoten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 300 ml slagroom
• 50 g suiker
• 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt
• 100 g witte chocolade, grofgehakt
• 3 blaadjes gelatine
• 300 ml volle melk, koud
• 100 g kruidnoten, verkruimeld
• 4 kopjes of glaasjes
Bereidingstijd: 15 min. Opstijven: 4 uur. Kcal.: 535 p.p.
Zo maak je de panna cotta:
Verwarm de slagroom met de suiker, het vanillemerg plus het stokje en de witte chocolade in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat het roommengsel heet worden, maar niet koken. Dit duurt ca. 5 min.
Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Zet het vuur uit en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en roer door de warme room. Controleer of alle gelatine is opgelost. Roer de melk erdoor. Giet het mengsel in de kopjes of glaasjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.
Laat de panna cotta’s afkoelen, dek af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met de kruidnotenkruimels.
Fotografie: Alan Jensen | Styling: Marijn Visser | Bereiding: Noni Kooiman | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Corrine van Baast Keramiek, Sissy-Boy Homeland