Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Natuurfoto zorgt voor verwarring: zie jij waarom?

Een foto maken van een uitzicht of heldere lucht doen we allemaal weleens. Maar er zijn altijd uitzonderingen: dit berglandschap gaat inmiddels viral.

En wel met een bijzondere reden.

Advertentie

Huh
Het zorgt namelijk voor verwarring op social media. Op het eerste gezicht lijkt de foto van berg met daarboven een sterrenhemel niet eens zo spannend, maar wie beter kijkt, ziet dat er iets niet klopt. Kun jij ontdekken (zonder naar de uitleg te spieken) hoe dat komt?

Heel makkelijk
Filmmaker Kevin Wolf maakte de foto in het Yosemite National Park in Californië. Hij deelde het beeld met zijn volgers op Instagram. Het opvallende zit ‘m in de sterrenhemel – die niet te zien is in de weerspiegeling van het water. Maar dat is makkelijk uit te leggen, blijkt.

Zo zit het
De fotograaf draaide namelijk zijn originele foto op zijn kop. De reflectie van de bergen en de lucht in het water werd op die manier omgetoverd tot een indrukwekkende sterrenhemel – en dat terwijl er helemaal geen ster te zien was op dat moment. Dat wat je dénkt te zien als sterren is eigenlijk gewoon helderblauw water met wat reflecties van de bergen. Snap je ‘m nog?

Someone on reddit flipped just half of my Yosemite image and I thought it was cool so here’s the share 🌲

Een foto die is geplaatst door K E V I N W O L F (@kev.wolf) op

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Deze 3 manieren om een banaan te pellen kende je vast nog niet. LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief. Bron & Beeld: Instagram

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien