Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Déze bekende Nederlandse winkelketen sluit per direct z’n deuren

De winkelketen Kijkshop vraagt een faillissement aan. Dit betekent dat zo’n 400 medewerkers hun baan verliezen.

De Nederlandse keten Kijkshop heeft nog 70 winkels, deze gaan allemaal dicht. De Zweedse investeerdersgroep achter de winkelketen laat weten dat pogingen om de keten online succesvol te maken helaas zijn mislukt.

Opgericht
Kijkshop werd al in 1973 opgericht – en was destijds zeer vernieuwend. Dat producten in glazen vitrines werden uitgestald, waarbij klanten productnummers op een formulier konden schrijven en inleveren aan de balie, was nieuw. Het voordeel van dit concept? De keten had weinig medewerkers nodig.

Advertentie

Nieuw plan
Al in maart vorig jaar besloot de Kijkshop een kwart van de filialen te sluiten. Een maand later volgde een bericht dat het bedrijf het roer om ging gooien. Het doel: een platform creëren waarop consumenten élkaar advies konden geven bij de aankoop van producten. Zweedse topman Björn Servingzei destijds hierover:  “Als we niet veranderen, dan is het mijn overtuiging dat we het niet redden, dan gaan we dood”.

In augustus lanceerde de Kijkshop daarom nog de consumentenplatform-app Kijk Bij Mij. Helaas heeft de winkelketen het dus niet gered. Uiteraard vinden wij het heel erg jammer dat de winkels sluiten. Kwam jij vaak bij Kijkshop? En vind jij het ook jammer dat de keten ermee stopt?

Op Twitter zijn de reacties op de sluiting veelal negatief: 

Gelukkig zijn er ook positieve reacties: 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: NOS.nl. Beeld: Istock, Facebook

Lees meer

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien