null Beeld

Nieuw onderzoek: ‘Coronabesmettingen vinden amper buiten plaats’

Uit nieuw onderzoek van de Ierse gezondheidsdienst HPSC blijkt dat slechts 0,1% van de coronabesmettingen valt te herleiden naar contacten in de buitenlucht. In het onderzoek werden ruim 232.000 coronagevallen onder de loep genomen,

Online redactie Libelle

De onderzoekers konden bij 262 besmettingen in Ierland vaststellen dat die buiten hadden plaatsgevonden. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij twee gezinnen die buiten aan het klussen waren. Dat leidde tot 7 besmettingen. Ook tijdens sportactiviteiten en op bouwplaatsen vonden een paar besmettingen plaats. Zoals al eerder is gebleken uit onderzoeken raken de meesten bínnenshuis besmet.

Binnenshuis

De onderzoekers benadrukken wel dat de cijfers van hun nieuwe onderzoek een schatting blijven. In een groot aantal van de gevallen is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vast te stellen waar iemand het virus precies heeft opgelopen.

Terrassen open

Verschillende burgemeesters lieten afgelopen week al weten dat ze graag willen dat de terrassen weer opengaan. Het warme weer zorgde voor overvolle parken waar in sommige gevallen de politie moest optreden. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, zat afgelopen vrijdag aan de talkshowtafel bij Beau om hierover te praten. “Als de lente echt uit gaat breken, en mensen gaan in enorme groepen naar buiten, moet je echt gaan nadenken over hoe je kan zorgen dat mensen op een prettige manier buiten met enige afstand van elkaar kunnen zijn”, aldus Halsema.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD, Telegraaf. Beeld: Getty Images.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden