Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Nieuwe sporttrend: piloxing

Piloxing, ooit van gehoord? Het belooft dé sporttrend van 2015 te worden. Met één sessie kun je maar liefst 1200 calorieën verbranden.

Vergeet zumba, er staat een nieuwe dans- en sportsensatie klaar om de wereld te veroveren. Piloxing is een combinatie van pilates (maar uitsluitend de staande oefeningen), boxen en dansen. Deze nieuwe sporttrend is erg intensief, maar dat geeft ook veel resultaat: per sessie zou je tot 1200 calorieën kunnen verbranden. Daarnaast maakt de sport de spieren sterker en gaat de conditie met sprongen vooruit – mits je regelmatig een sportles volgt natuurlijk.

Advertentie

Vergroot het zelfvertrouwen
Piloxing is bedacht door sportinstructrice Viveca Jensen. Ze is geboren in Zweden, maar woont tegenwoordig in het hippe Los Angeles: dé plek waar nieuwe, hippe sporttrends vaak geboren worden. Vijf jaar geleden kwam zij op het idee om een nieuwe sport te ontwikkelen, die kracht- en conditietraining combineert met vrouwelijkheid. “Door te zorgen voor hun eigen gezondheid kunnen vrouwen hun zelfvertrouwen vergroten”, aldus Viveca.

Overgewaaid
Inmiddels is de sport vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Europa. Ook in Nederland wordt piloxing al in verschillende sportscholen gegeven.

Zó gaat een lesje piloxing eraan toe:

Beeld: Shutterstock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien