Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Nigiri sushi op zaterdag! En zo maak je het

Nigiri sushi is een bolletje rijst (80 calorieën per stukje) met daarop één ingrediënt, meestal vis. Maak er lekker veel of maak verschillende Aziatische hapjes en nodig vrienden uit! Zo kan je zaterdagavond niet meer stuk.

Nodig voor 24 stukjes nigiri sushi

Advertentie

 • 1 portie sushirijst, gekookt volgens recept bij de Maki sushi
  nori (optioneel)
 • mooie verse vis: zalm, tonijn (albacore, dat is witte tonijn)
 • garnaal met staart
 • omelet
 • wat wasabipasta
 • klein kommetje sojasaus (Kikkoman)
 • ingelegde rode gember (toko)
 • kommetje water
 • een malletje voor de rijst (zie foto’s, te koop bij de toko)

Zo maak je het
Maak de rijst klaar zoals beschreven bij de maki sushi. Snijd alle ingrediënten voor in precies dezelfde maat. De vis 1,5×2,5 cm en circa 3 mm dik. Pel de garnalen maar laat het staartje zitten. Maak in de buikzijde een inkerving waardoor de garnaal mooi plat wordt.

Doop je vingers in het kommetje water en vorm de rijst tot een glad langwerpig bolletje met een rijstmal of door de rijst zachtjes te ‘kneden’. Smeer een heel dun laagje wasabipasta op het bolletje rijst. Leg het ingrediënt van je keuze op het rijstbolletje en strijk het glad. Serveer de sushi net als de maki met een kommetje soja, wasabipasta en ingelegde gember.

Bereiden: 1 uur plus afkoeltijd.

Tip: ingelegde gember neutraliseert de smaak. Zo kun je steeds weer een ander hapje proberen.

LEES OOK: STAP VOOR STAP DUMPLINGS MAKEN

Bereiden: 1 uur plus afkoeltijd, (bij 24 stukjes)

De meeste ingrediënten kun je online bestellen of haal ze in een toko bij jou in de buurt. Wil je zelf net zulke lekkere dumplings leren maken? Kijk dan op Tokowijzer.nl, de site van sinologe en foodie Alice de Jong. Alice helpt je niet alleen om je weg te vinden in de wondere wereld van de toko’s maar geeft ook diverse leuke Aziatische kook-workshops.

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien