PREMIUMRecept

Noedels met meloen en sugarsnaps

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk
Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 150 g sugarsnaps
• 300 g rijstnoedels of mihoen
• 2 cantaloupes (of andere meloenen), schil verwijderd, vruchtvlees in bolletjes m.b.v. meloenschep, of in stukjes gesneden
• 1 komkommer, in dunne linten
• 4 lente-uitjes, in ringetjes
• 50 g pinda’s, gehakt
• 10 g koriander, grof gehakt
• Zeezout en peper

Dressing
• 4 el rijstazijn
• 1 el agavesiroop (of andere lichte, zoete siroop)
• 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 279 p.p.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Blancheer de sugarsnaps 2 min. in kokend water met een beetje zout, spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze eventueel open met een scherp mesje.
Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng 1/3 van de dressing door de noedels en verdeel ze over 4 borden. Meng de rest van de dressing met de rest van de ingrediënten en verdeel deze over de rijstnoedels.

Receptuur: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden