Zomerweek Beeld Zomerweek
ZomerweekBeeld Zomerweek

Nog even nagenieten: zó leuk was de Libelle Zomerweek

Twee jaar lang moesten we er op wachten, maar afgelopen week was het dan eindelijk weer zo ver: dé vijfentwintigste editie van de Libelle Zomerweek. Het was het wachten zéker waard, want wat was het leuk!

Nissah van der StruifZomerweek

Op donderdag 19 mei ging het festijn van start. Patricia Paay zorgde voor de feestelijke aftrap. Ze wist heel de Expo Haarlemmermeer ‘Happy birthday Libelle’ te laten zingen, waarna presentatrice en comédienne Pien Ankerman uit de gigantische taart sprong.

Libelle zomerweek  Beeld David Stegenga Fotografie
Libelle zomerweekBeeld David Stegenga Fotografie

Spetterende optredens

De hele week hebben de bezoekers kunnen genieten van spetterende optredens. Niet alleen Mart Hoogkamer zette het podium op zijn kop, maar ook de zusjes van OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Emma Heesters, Remme, Nielson, John de Bever en nog veel meer traden op. Er werd gedanst, gehost en keihard mee gezongen.

OG3NE op de Libelle Zomerweek Beeld David Stegenga
OG3NE op de Libelle ZomerweekBeeld David Stegenga

Onze columnisten

Niet alleen stonden er artiesten op het podium, ook onze vaste columnisten kwamen langs. Hoofdredacteur Hilmar Mulder ging in gesprek met Nico Dijkshoorn, Femke Sterken, Hanneke Mijnster of Peter Heerschop. Daarna namen ze plaats op de bank in het redactiehuis (tent!) en konden de lezeressen hun prangende vragen stellen. Want.. hoe komt zo’n column nou tot stand? Waar haal je wekelijks je inspiratie vandaan? En vinden je partner, vrienden en familie het nou eigenlijk erg dat je wel eens over hun schrijft? Ook gingen er lezeressen op de foto met de columnisten!

Libelle Zomerweek Beeld David Stegenga Fotografie
Libelle ZomerweekBeeld David Stegenga Fotografie

Te gekke masterclasses

Naast kijken en luisteren was er op de Zomerweek ook genoeg om zelf te doen. In de workshopstraat en het inspiratiehuis werden er meer dan 400 workshops gehouden. Leren handletteren of even actief met een hoelahoep? Kon gewoon! Liever een masterclass make-up van onze eigen beauty vlogger Carmen? Check! In no-time waren de workshops volgeboekt.

Masterclass make-up op de Libelle Zomerweek Beeld David Stegenga Fotografie
Masterclass make-up op de Libelle ZomerweekBeeld David Stegenga Fotografie

Op de foto

Ook vond je op de Zomerweek verschillende plekken om zelf op de foto te gaan. Wat dacht je van de feestelijke 25 jaar taart? Of zelf op de cover? Al swingend op een schommel? Lekker chillen op een strandstoel aan het water? Of voor Italiaanse zomerhuisjes? Of gewoon gezellig met de je-weet-wel-kater!

Libelle Zomerweek Beeld David Stegenga Fotografie
Libelle ZomerweekBeeld David Stegenga Fotografie

25 jaar taart

Een feestje is natuurlijk niet compleet tot de Meilandjes langs zijn geweest, dat weten wij ook. In het nieuwscafé is hen het hemd van het lijf gevraagd en daarna was het tijd voor een wijntje, wijntje, wijntje.

Meilandjes op de Libelle Zomerweek Beeld David Stegenga Fotografie
Meilandjes op de Libelle ZomerweekBeeld David Stegenga Fotografie

Voor ons was het een fan-tas-tische zomerweek. We hopen dat ook jullie - ondanks de plensbuien die zich helaas lieten zien - ook een prachtige tijd hebben gehad. Hopelijk tot volgend jaar!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden