null Beeld

Om déze reden hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen

Word jij 's ochtends standaard vermoeid wakker terwijl jouw zoon, man of vriend fluitend uit bed stapt? Dan hebben we nieuws voor je: vrouwen hebben simpelweg meer slaap nodig dan mannen.

Online redactie Libelle

En dat is absoluut niet omdat ze lui zijn.

Meer slaap

De ene persoon heeft meer slaap nodig dan de andere. Maar onderzoek heeft laten zien dat vrouwen over het algemeen meer slaap nodig hebben dan mannen. En dan gaat het maar liefst om zo'n 20 minuten extra slaap. Voortaan heb je dus een excuus om iets langer te snoozen óf iets vroeger je bed in te stappen. Heerlijk, toch?

Vrouwelijke hersenen

Maar waarom is het dan zo dat vrouwen meer slaap nodig hebben? Dat heeft te maken met de manier waarop onze hersenen in elkaar zitten. Vrouwelijke hersenen zitten iets complexer in elkaar dan mannelijke hersenen. Daardoor zijn vrouwen onder andere beter in multitasken. Maar dat efficiënte gebruik van onze hersenen kost een boel energie. En daarom heb je 's nachts iets langer nodig om weer op te laden.

Wil jij wel graag wat langer slapen, maar lukt het gewoon niet? Laat deze slaapcoach je een aantal tips geven.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rtl nieuws. Beeld: Getty Images.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden