null Beeld

Ommen heeft een nieuwe burgemeester

Na even stuurloos te zijn geweest, heeft de gemeente Ommen nu weer een nieuwe burgemeester. De vierde in vier jaar tijd! Hopelijk zal Mark Boumans langer de kapitein op het schip zijn en vaart hij een goede koers.

Gina van Elburg

Woensdag 28 oktober werd er in het gemeentehuis van Ommen een bijeenkomst gehouden waar kennis gemaakt kon worden met de nieuwe waarnemend burgemeester Mark Boumans. Hij is door de Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten aangesteld en hij volgt daarmee Marc Jan Ahne op.

Plotseling vertrek Marc Jan Ahne

Ahne verliet vrij plotseling het stadje aan de Vecht. Hij bood op 23 september zijn ontslag aan nadat de rijksrecherche aankondigde een onderzoek in te stellen naar een financiële kwestie in de private sfeer waarbij de burgemeester zou zijn betrokken.

Jongste burgemeester

Op dinsdag 20 oktober is zijn opvolger Mark Boumans begonnen met zijn werkzaamheden. Deze jonge burgemeester is 41 jaar en was hiervoor onder andere burgemeester van Haren. Boumans was enige tijd de jongste burgemeester van Nederland.

Dynamische persoonlijkheid

In zijn toespraak liet Boumans weten dat hij hoopt het verschil te kunnen maken in Ommen. Hij is de vierde burgemeester in vier jaar tijd. Hij wil zichtbaar en benaderbaar zijn op straat en in de digitale wereld. Daarnaast gaf hij aan er te willen zijn in vreugde en verdriet en aangezien hij langere tijd in Ommen hoopt te blijven, zal hij de tijd krijgen om dit ook daadwerkelijk waar te maken.

Samenwerken en samen werken

Samenwerking is de rode draad die hij wil volgen, hij wil samenwerken met de inwoners van de Ommen, met organisaties en bedrijven en met de collega’s uit andere gemeenten en dan in het bijzonder met de gemeente Hardenberg. Mark Boumans kreeg tijdens deze bijeenkomst in Ommen een warm onthaal.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden