null Beeld

Ondernemers en politici in debat

Op dinsdag 22 september vond er in Dedemsvaart een debat plaats tussen de middenstand en de politici. Er werden door middel van vijf stellingen diverse aandachtspunten aan de kaak gesteld.

Gina van Elburg

Zo'n 75 ondernemers en geinteresseerden kwamen afgelopen dinsdagavond naar de mooie en nieuwe Markthal in Dedemsvaart. Hier vond eerst een ledenvergadering plaats van de leden van de Dedemsvaartse Middenstand Centrale en de Industrie Kring Avereest. Na de pauze gingen de DMC- en IKA-leden in debat met de raadsleden van de Gemeente Hardenberg.

Leegstand

Vanuit alle fracties waren raadsleden aanwezig, behalve van GroenLinks. Van het CDA was de heer Breukelman aanwezig, van de ChristenUnie de heer Odink, mevrouw Baarslag van Leefbaar Hardenberg, de heer Reiling van de VVD, mevrouw Hanssen van D66, mevrouw Kelder van Opkoers. Nu en namens de PvdA was de heer Jonkhans aanwezig. Namens de Industrie Kring Avereest was de heer Nijhuis aanwezig en namens de Dedemsvaartse Middenstand Centrale was de voorzitter Bert Linde aanwezig in het forum. Er werd uitvoerig gesproken over de huidige leegstand van de winkels in de winkelstraten en welke oplossingen hiervoor eventueel te bedenken zijn.

Omroep NOOS

De infrastructuur is al geruime tijd een heikel punt en de verschillende mogelijkheden, zoals de Noordelijke variant, werden besproken. Ook de zondagopenstelling kwam aan bod, net als de parkeerbalans. De presentatie van het debat was in handen van de debatleiders Ed Hoekstra en Gina van Elburg namens de Omroep NOOS. Het werd een kleurrijk debat waarvan de resultaten naar de gemeenteraad van Hardenberg zullen worden gestuurd. Het was sowieso voor herhaling vatbaar.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden