null Beeld

Onderzoek: mensen die op hun buik slapen hebben vaker erotische dromen

Er is een verband tussen slaaphoudingen en dromen. Dit blijkt uit een onderzoek van de School of Medicine in Turkije. Voor het onderzoek werden 63 mensen onderzocht tijdens hun slaap en daaruit kwam onder andere naar voren dat buikslapers vaker erotisch dromen.

Online redactie Libelle

Slapen op je rug

Mensen die op hun rug slapen, hebben vaak last van onrustige dromen. Dit komt omdat je als je op je rug slaapt sneller last kan krijgen van een onregelmatige ademhaling. Veel rugslapers hebben last van slaapapneu en hierdoor slaap je slechter en ga je vervelend dromen.

Slapen op je buik

Slaap je op je buik? Lucky you, want uit het onderzoek kwam naar voren dat buikslapers meer erotische dromen hebben dan anderen. Dat zit zo: je krijgt minder lucht als je met je hoofd naar beneden ligt. Je hersenen krijgen hierdoor de indruk dat je vastgeklemd zit en dat associeert ons brein met seks.

Slapen op je linkerzij

Heb je vaak nachtmerries? Grote kans dat je op je linkerzij slaapt. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen die op hun linkerzij slapen vaker last hebben van nachtmerries dan mensen die op hun rechterzij slapen. De onderzoekers konden niet achterhalen waarom dit zo is.

Slapen op je rechterzij

Mensen die op hun rechterzij slapen hebben geluk. Zij hebben namelijk vaak dromen die hen voldoening geven. Dat klinkt een stuk beter dan slapen op je linkerzij. Het is gek genoeg wel zo dat mensen die op hun linkerzij in slaap vallen een betere nachtrust hebben, ondanks de nachtmerries.

In slaap vallen met je favoriete nummers? Zo stopt de muziek vanzelf:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Beautify. Beeld: Getty Images

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden