Waarom betere sex tussen je oren zit Beeld Getty Images
Waarom betere sex tussen je oren zitBeeld Getty Images

Onderzoek toont aan: betere sex zit tussen je oren

Wanneer jouw seksleven wel een boost kan gebruiken, denk je misschien dat je het moet zoeken bij nieuwe speeltjes en standjes. Maar wist je dat betere sex gewoon tussen je oren zit?

Tara StokdijkGetty Images

Ja zeker, betere sex begint bij je brein!

Betere sex zit tussen je oren

Onderzoek heeft aangetoond dat het deel van je brein dat vlak voor een orgasme eventjes wordt uitgeschakeld, hetzelfde deel van je brein is dat wordt uitgeschakeld wanneer je mediteert, je intens concentreert of op een andere manier gefocust bent. Deze informatie zegt je misschien niet zoveel, maar kan je complete seksleven veranderen. Tenminste, als je het op de juiste manier gebruikt.

Train je brein

Wanneer je je namelijk tijdens de sex heel erg concentreert op in het moment blijven en op de sensaties die je ervaart, lukt het je misschien wel om dit deel van je brein actief te houden. Volgens de onderzoekers kan dit leiden tot de meest geweldige sekservaring ooit.

Mindfulness

Merk je regelmatig dat je gedachtes afdwalen tijdens de sex? Bijvoorbeeld naar minder leuke zaken zoals het huishouden of je werk? Dan kan mindfulness hierbij helpen. Je kunt dit oefenen bij niet-seksuele activiteiten. Probeer alles met al je zintuigen te ervaren. Bijvoorbeeld als je onder de douche staat: ruik, voel, proef en laat je gedachtes niet afdwalen. Als je dit dagelijks oefent bij allerlei activiteiten, lukt het je ook beter in de slaapkamer.

Houd je brein voor de gek

Een ander brein-spelletje dat je kunt spelen in de slaapkamer om een sleur uit de weg te gaan, is doen alsof je nieuw voor elkaar bent. Je hoeft echt geen rollenspel te spelen, maar laat je brein denken dat het lichaam van je partner nieuw voelt en kijk waar het je brengt.

Gebruik jij al kussens bij de sex?

Bron: Oprah Daily

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden