null Beeld

Onderzoek toont aan: trouwen maakt je gelukkiger dan geld

Trouwen met de liefde van je leven is een belangrijke sleutelfactor voor het vinden van je geluk. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Geld maakt gelukkig, wordt weleens gezegd. Maar dat klopt niet helemaal, want uit nieuw onderzoek blijkt dat trouwen voor meer geluk zorgt dan geld.

Goede gezondheid

Tijdens de jaarlijkse Britse bevolkingsenquête wordt steevast aan 160.000 mensen gevraagd wat voor hen de belangrijkste factoren zijn om zich gelukkig te voelen. De factor die het meeste invloed heeft op ons geluk hebben we helaas zelf niet in de hand. Op nummer 1 staat namelijk al jaren een goede gezondheid.

Tweede plek

Maar voor het eerst staat op de tweede plek trouwen. Daarmee staat het huwelijk boven welvaart en blijkt dus dat trouwen voor mensen belangrijker is dan veel geld verdienen. Mensen met een hoger loon waren tevredener, maar duidelijk niet gelukkiger.

Tevreden

Getrouwde mensen beoordelen hun geluk 9,9% hoger dan die van weduwen en weduwnaars. Ze scoren daarnaast 8,8% hoger dan diegenen die van een partner zijn gescheiden. Aan de andere kant blijken mensen die alleenstaand zijn 0,2% gelukkiger zijn dan de mensen die zijn gescheiden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Independent. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden