null Beeld

Onthuld: op déze leeftijd ben je officieel te oud om uit te gaan

Van een avondje doorzakken in de kroeg tot wilde nachtelijke avontuurtjes in een club. Wanneer je in de 20 bent, is dat allemaal nog volkomen geaccepteerd. Maar hoe zit dit eigenlijk naarmate je ouder wordt? Is er een leeftijd waarop je écht niet meer kunt uitgaan?

Erandi Godinez

Als we Britse onderzoekers moeten geloven wel.

Sneu

Uit een Britse studie onder vijfduizend mensen zei ruim een derde dat niets zo sneu is dan veertigers en vijftigers die zich op een feest omringen met mensen van 25 jaar. 37 wordt beschouwd als de leeftijd waarop je eigenlijk niet meer uit zou moeten gaan.

Gemiddelde leeftijd

Bij de meeste mensen gebeurt dit overigens al eerder: zo gaf het merendeel van de ondervraagden aan dat ze rond hun 31ste stoppen met uitgaan. Ook gaf de helft van de ondervraagden aan dat ze liever een avond op de bank hangen dan dat ze gaan stappen in een club.

Geen zin in kater

De prijs van een avondje uit blijkt een belangrijke rol te spelen in deze beslissing, maar ook de kater achteraf houdt veel mensen tegen. ''Er komt een tijd dat we de gezelligheid van ons eigen huis fijner vinden dan een druk sociaal leven buiten de deur,'' aldus Matt Walburn van het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde.

Dat leeftijd niet meer dan een getal is, bewijst deze man:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Independent. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden