Vrouw aan het WhatsAppen Beeld Getty Images
Vrouw aan het WhatsAppenBeeld Getty Images

Ook zo’n hekel aan WhatsApp-groepen? Zó verlaat je ze stiekem

WhatsApp-groepen: de één vindt het handig, de ander heeft er een hekel aan. Behoor jij tot de laatste groep? Dan wil je zo’n groep het liefst zo snel mogelijk verlaten. Maar ja, hoe doe je dat? Voor je het weet heeft iedereen een mening over jouw vertrek.

Demi SchoenmakersGetty Images

Gelukkig is er een simpel trucje om zo’n groep ‘in het geheim’ te verlaten.

Onbeleefd

Iedereen die WhatsApp heeft, kent wel van die vervelende groepschats waar je voor bent uitgenodigd, maar waar je eigenlijk helemaal niet in wil zitten. Afhankelijk van de chat kan het erg onaardig en onbeleefd overkomen om de app te verlaten. Iedereen in de groep kan immers zien dat je bent vertrokken. Maar wat moet je dan doen? Bij ieder bericht de groepsapp openen, om ervoor te zorgen dat je geen meldingen meer hebt? Nee! Wij hebben dé tip voor jou.

Dempen en archiveren

Je kunt een groepsapp natuurlijk dempen, maar dan blijf je bij nieuwe berichten nog steeds een rood icoontje van meldingen bij het WhatsApp-logo zien. Er is een handige manier voor: demp de WhatsApp-groep waar je niet meer aan wil deelnemen én archiveer deze. Zo hoef je de groep niet officieel te verlaten, maar zie je geen berichten meer binnenkomen. De andere leden kunnen niet zien dat jij in stilte bent vertrokken uit deze groep.

Zo archiveer je groepsapps

  1. Open de WhatsApp-groep en tik op de groepsnaam bovenaan het scherm.
  2. Bij groepsinfo vind je de functie “demp” of “mute”, die je moet activeren door de optie “altijd” te selecteren. Zo krijg je geen meldingen meer van de berichten in de groep.
  3. Om de chat te archiveren, ga je terug naar het chatoverzicht. Tik op de groep en hou ‘m even ingedrukt. Je ziet dan meerdere opties verschijnen. Selecteer “archiveer”. Nu gaat de groepschat automatisch naar het archief. De groepsapp blijft daar totdat je de archivering weer ongedaan maakt.

Zo verstuur je een gifje in WhatsApp:

Bron: Freundin.de

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden