null Beeld

Op déze dagen hebben vrouwen het meeste zin in sex

Wanneer en hoe vaak vrouwen zin hebben in sex is natuurlijk heel persoonlijk. Toch heeft het volgens onderzoekers grotendeels te maken met je menstruatiecyclus.

Misschien heb je zelf weleens gemerkt dat je de ene week meer zin hebt om te vrijen dan de andere week. Dat is helemaal niet gek, want uit onderzoek van de universiteit van Californië blijkt namelijk dat vrouwen twee weken voor de eisprong het meest behoefte hebben aan een vrijpartij. Biologisch gezien is dat niet zo vreemd, want op dat moment zijn vrouwen ook op hun vruchtbaarst.

Menstruatie

De onderzoekers hielden een uitgebreide enquête onder 43 vrouwen. Elke dag kregen zij de vraag hoeveel behoefte ze de dag ervoor hadden aan seksueel contact. Ze moesten deze vraag beantwoorden op een schaal van 1 tot 7. Daarnaast werd ook gevraagd of ze zichzelf gemasturbeerd hadden, of er seksueel contact had plaatsgevonden en zo ja, wie het initiatief nam. Ook werd de menstruele cyclus van de deelneemsters bijgehouden, werd hun speeksel onderzocht en het oestrogeengehalte gemeten.

Onbezorgde vrijpartij

Wat ook opvallend was, was dat een deel van de vrouwen ook aangaf tijdens de menstruatie een verhoogde zin in sex te hebben. Volgens de wetenschappers is dat juist psychisch weer goed te verklaren. De kans dat je zwanger wordt tijdens je menstruatie is een stuk lager, waardoor je – wanneer je geen zwangerschap wenst – zorgeloos van de vrijpartij kunt genieten. Daarnaast hebben veel vrouwen tijdens de menstruatie minder of geen gemeenschap uit hygiënisch oogpunt. En wat je niet hebt, wil je juist extra graag hebben....

Zó gebruik je ijsklontjes bij de sex: voor extra spanning en ijskoude zoenen:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: The Guardian. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden