null Beeld

Op déze manier zet je je onzekerheden om naar zelfvertrouwen

Het internet staat vol met foto's van inspirerende mensen. Maar ook met veel gefotoshopte mensen, 'perfecte' gezinnen en onhaalbare #goals. En dat is in het echte leven niet anders.

(Rol)model en voorvechter voor handicaps, 'Cax', vertelt aan online magazine Well + Good dat het tijd is om negatieve zelfpraat te beëindigen en legt uit hoe je dat doet.

Samen sterk

Haar antwoord? Kijk naar de mensen om je heen. Tijdens 1 van haar sessies deed ze onderzoek naar de gevoelens van 41 vrouwen. Ze vroeg aan de dames in de kamer om hun top 3 onzekerheden op te schrijven en deze vervolgens met elkaar te delen.

Dat klinkt eng, maar bleek heel effectief. Het doel van de oefening was om de vrouwen er bewust van te maken hoe ze tegen zichzelf praten. Bovendien bleken een paar vrouwen die tot dan toe vreemden van elkaar waren, exact hetzelfde te hebben opgeschreven - ze dachten allemaal dat ze te veel zweten. Ze voelden een enorme opluchting dat ze niet de enigen waren die dit over zichzelf dachten.

Open en eerlijk

Door je onzekerheden op tafel te gooien, krijg je overzicht en kun je ze relativeren. "Hoe je tegen jezelf praat, beïnvloedt hoe je je voelt", vertelt Cax, die zelf kanker overwon en daarom haar been moest laten amputeren. "In plaats van te zeggen: 'Ik haat mijn littekens', zeg ik: 'Wat ben ik blij dat ik de ziekte heb overleefd, deze littekens zijn mijn trofeeën.'"

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden