null Beeld

Op dít moment is heel Nederland gevaccineerd volgens nieuw schema van Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft zojuist een nieuw schema naar buiten gebracht. In deze flowchart kunnen we de voorlopige vaccinatiestrategie zien.

Tara Stokdijk

Hierbij wordt meteen duidelijk wanneer heel Nederland volgens de Rijksoverheid gevaccineerd zou moeten zijn.

Vaccinatieschema Rijksoverheid

De Rijksoverheid laat wel weten dat dit schema een voorlopige planning is en dat er nog factoren zijn die de planning kunnen veranderen. Zo schrijven ze op hun site: "Dit bestand geeft een beeld van de vaccinatiestrategie. De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. En van de vaccinatiebereidheid van mensen."

null Beeld

Tijdsplanning

Hoewel het nog een schema onder voorbehoud is, geeft het al wel een beeld van de planning: wie mag wanneer gevaccineerd worden? Daarnaast zien we in de flowchart dat heel Nederland volgens deze planning aan het einde van Q3 van 2021 gevaccineerd zou moeten zijn. De Rijksoverheid geeft hierbij wel aan: "Het moment van de start van de vaccinatie van een (nieuwe) groep en het moment waarop een groep gevaccineerd wordt staat niet vast in de tijd. Op basis van ontwikkelingen en adviezen kan ook veranderen welke groep welk vaccin krijgt."

Wie krijgt welk vaccin?

Het nieuwe schema biedt dan ook inzicht in de vaccins van de verschillende farmaceuten: wanneer zijn de leveringen gepland en wanneer worden ze gebruikt? Ook dit is onder voorbehoud. Daarnaast laat de Rijksoverheid weten dat vaccinerende zorgmedewerkers zichzelf mogen inenten met het vaccin dat ze toedienen.

Reacties

Op Twitter wordt massaal gereageerd op dit nieuwe schema. Voor veel mensen biedt het hoop, bij anderen roept het vragen op.

De zorg geeft antwoord: heeft Nederland corona onderschat?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Rijksoverheid. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden