null Beeld

Overijssel zucht in zinderende hitte…

Zelden was het begin juli zo warm in Overijssel als deze zomer in 2015. Diverse evenementen worden stuk voor stuk afgeblazen omdat het voor zowel de bezoekers als de organisaties niet meer vol te houden is.

Gina van Elburg

Afgelaste evenementen

Vanwege de hitte hebben verschillende organisaties hun evenement afgelast. Diverse scholen hebben een tropenrooster ingevoerd. Het Korenfestival Op de Kleppe in 'N Arnbarg gaat zaterdag niet door; het bestuur vindt het onverantwoord om zangkoeren in de volle zon te laten optreden. In Holten heeft de organisatie van de triathlon de wedstrijd aangepast en de Weizoloop in Wierden zal ook niet doorgaan.

Te warm voor de paardensport

Komend weekend zou ook een concours hippique in Slagharen plaatsvinden, het is voor die organisatie nog niet helemaal zeker of het wel of niet doorgaat. Het bestuur van het concours hippique in Luttenberg vindt het onverantwoord om met de voorspelde temperaturen de dieren zo zwaar te belasten en heeft het concours afgezegd. In Tubbergen staat op zondag een Noabermarkt op de agenda, maar ook die vervalt. In samenwerking met Staatsbosbeheer zou er een koffieklets met als thema de stamboekkeuring van Drentse Heideschapen plaatsvinden in Goor, maar voor zowel mens als dier gaat deze schapenkeuring ook niet door. Het bestuur van de algemelose ruiterdagen heeft het programma voor het weekend aangepast. Zij hebben in samenwerking met waterbedrijf Vitens gezorgd voor extra drinkwaterpunten voor de paarden.

Verkoeling in het water

Het beste kun je deze dagen verblijven aan de waterkant, in het zwembad of rustig onder de luifel van de tent op de camping. Aan de vooravond van de zomervakanties is het nu nog rustig op de camping van het jaar 2015: De Koeksebelt in Ommen. Vanaf het weekend stroomt deze camping vol en wordt het druk in het stadje aan de Vecht.

De jongens uit groep 8 hebben al eerder vakantie gekregen en zij genieten van een duik in het zwembad op de camping van het jaar 2015.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden