Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Pak die wanten maar: het gaat de komende dagen (behoorlijk) vriezen

We kunnen er niet langer omheen: de herfst lijkt langzaamaan plaats te maken voor de winter. Stiekempjes gaat de temperatuur de komende dagen al flink onder de nul duiken.

Volgens het KNMI duikt het kwik de komende dagen op sommige plaatsen zelfs naar ongeveer -5 graden. Het KNMI verwacht daarom zeer lokale gladheid als gevolg van de lage temperaturen.

Advertentie

Bibberen
In de nacht van maandag naar dinsdag is aan de grond bovendien strenge vorst mogelijk. Op dinsdag wordt het weer zonnig en droog. Temperaturen liggen dan tussen de 3 en 4 graden, maar de gevoelstemperatuur ligt nog wel onder de nul. Als het in De Bilt afkoelt naar -5,1 graden of lager dan is dat de eerste officiële matige vorst van dit najaar. Volgens de voorspelling kan het in Noord-Brabant en Overijssel helemaal bibberen worden: daar kan het lokaal zelfs 8 graden vriezen. En dit is bijzonder koud voor de tijd van het jaar.

Maar na kou komt…
Vanaf woensdag klaart het echter weer op en volgen er enkele milde dagen met temperaturen die kunnen oplopen tot 10 graden. Dus: de kou is niet van lange duur.

Best bijzonder
Op 12 november had weerstation Twenthe al de primeur om als eerste plek in het land matige vorst te noteren. En dat is opmerkelijk. Matige vorst in De Bilt tijdens de meteorologische herfst is in deze hele eeuw nog maar 3 keer eerder voorgekomen.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Waarom je nu juist naar het strand moet.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Weer Online. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien